Barcelona staat met de rug tegen de muur in de aanloop naar Inter Milaan

Sport | De vierde speeldag van de groepsfase van de UEFA Champions League gaat woensdag verder met Barcelona en Inter Milaan in een topwedstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Barcelona werd vorige week met een nipte marge verslagen bij Inter Milaan, niet in het minst door de scheidsrechterlijke beslissingen van Slavko Vincic. De Catalanen weten dat ze woensdag in Camp Nou geen ruimte krijgen voor fouten in de vierde ronde van de groepsfase van de Champions League: Barça heeft  momenteel drie punten achterstand op Inter en zes op Bayern München. Ze moeten er ook rekening mee houden dat München al bijna zeker is van de eerste plaats in groep C en dat Inter ambitie heeft om de tweede plaats te bereiken - ten minste, als ze de Catalanen kunnen verslaan. Het is dus zaak om niet opnieuw geëlimineerd te worden in de groepsfase.

Club Brugge mikt op historische primeur

In groep B kon Club Brugge voor het eerst in zijn geschiedenis de achtste finales van de Champions League bereiken. Blauw-zwart, dat met een prachtig record van 9/9 aan de leiding staat, zal moeten winnen bij Atlético Madrid (3 punten). Een gelijkspel kan ook voldoende zijn als Bayer Leverkusen (3 punten) en FC Porto (3 punten) elkaar in dezelfde wedstrijd treffen. Los Colchoneros zullen echter willen winnen om hun kansen op een kwalificatie niet verder in gevaar te brengen.

Een gelijkspel volstaat voor Napoli tegen Ajax in Groep A om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De Napolitanen legden tot nu toe ook een vlekkeloos parcours af en hebben zelfs elke tegenstander in hun groep verslagen sinds het begin van de competitie. Ajaccio, dat al zes punten achter staat op zijn tegenstanders en drie op Liverpool, weet dat een overwinning absoluut noodzakelijk is. The Reds, die afreizen naar de thuisbasis van Rangers in Glasgow, kunnen ook een grote stap zetten naar de achtste finales als ze winnen.

In groep D lijkt alles nog mogelijk voor alle teams. De prestatie van Marseille tegen Sporting in het Velodrome en het gelijkspel tussen Eintracht Frankfurt en Tottenham in Duitsland hebben de afgelopen week in zekere zin de kaarten opnieuw geschud. De Portugezen en Engelsen, die nog steeds de bovenste twee plaatsen in de groep bezetten, hebben dit keer thuisvoordeel om de leiding te nemen. Op dit moment heeft Sporting zes punten. Tottenham (4), Eintracht Frankfurt (4) en Marseille (3) volgen. Kortom: het blijft spannend wie de eindmeet zal halen en welke ploegen in het zand zullen bijten.

Het programma van speeldag 4 in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 11 oktober

Woensdag 12 oktober

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top