Gent ontvangt Mechelen en heeft iets goed te maken

Lotto Super League |

Een kleine maand geleden werden de dames van Gent nog in eigen huis met huid en haar opgegeten door Club YLA. 0-6 was de harde eindstand. Gent moet proberen de komst van Mechelen aan te grijpen om zichzelf weer richting de top te stuwen. Dat en ander lekkers dit weekend in de Lotto Super League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met de internationale break achter ons, pakt de Lotto Super League dit weekend de draad weer op. Er wordt op de zevende speeldag alleen maar op zaterdag gespeeld en om 13u30 kan je dan kijken naar het duel KAA Gent - KV Mechelen. De thuisploeg heeft er een extra lange break op zitten, met een ‘bye-week’ na de internationale plichten.

In het klassement staan beide ploegen er op een punt verschil even goed voor. Nu ja, ‘goed’. Mechelen en Gent tellen respectievelijk drie en vier punten en hebben geluk dat Charleroi troosteloos laatste staat zonder punten. Zeker de Gentse dames hadden hun seizoensbegin liever anders gezien en zullen aansluiting willen zoeken met de top 6. Vorig seizoen strandde het op een punt van play-offs, dat scenario willen de Gentenaren uiteraard vermijden.

Om 15u30 trekt Racing Genk, de ploeg die Gent vorig seizoen uit de play-offs hield, naar Zulte Waregem. De Oost-Vlaamse fusieclub is de revelatie van het seizoen en gaat met alles wat ze kunnen hun toppositie verdedigen. Tegelijkertijd ontvangt Standard Femina thuis Eendracht Aalst.

Om 16u15 is er dan de klapper van deze speeldag: het ongeslagen Club YLA speelt op Anderlecht en wil paars-wit haar eerste puntenverlies van het seizoen aansmeren. OH Leuven heeft ten slotte ook 15 op 15 en krijgt om 19u met Charleroi een hapklare brok over de vloer, de Carolo’s dreigen ook op de zevende speeldag geen punten te zullen pakken.

Het programma van de zesde speeldag in de Lotto Super League:

Zaterdag 17 oktober: 

  • KAA Gent - KV Mechelen Ladies (vanaf 13u25 op Eleven Pro League 1)
  • SV Zulte Waregem - KRC Genk Ladies (15u30)
  • Standard Fémina - SC Eendracht Aalst (15u30)
  • Club YLA - RSCA Women (16u15)
  • OHL Women - Sporting Charleroi (19u)

Volg de Lotto Super League, inclusief de wedstrijd tussen KAA Gent en KV Mechelen op zaterdag 17 oktober vanaf 13u25 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf via onze website op de hoogte van het laatste nieuws uit de Lotto Super League, inclusief de rangschikking en de speelkalender.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top