Hoe valt het ongeziene niveau van Napoli te verklaren?

Sport | Napoli was afgelopen dinsdagavond heer en meester over Ajax in Amsterdam (1-6) in de Champions League en presteert ook goed in de Serie A en de de Serie C1. In beide reeksen staan de Partenopei momenteel op de eerste plaats.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Geschiedenis is geschreven. Voor de allereerste keer moest Ajax zes tegendoelpunten slikken in een thuismatch op Europees niveau. Beul van dienst was niet Manchester City, Bayern München of Paris Saint-Germain, de grootste kandidaten voor zo’n krachttoer, maar wel SSC Napoli. De Italiaanse club is bezig aan een foutloos parcours (9 op 9) op het pad naar de beker met de grote oren. Dat deden ze met demonstraties tegen Liverpool (4-1), Rangers (0-3) en dus Ajax (1-6). Het succes van de Partenopei is ongezien en onverwacht, maar toch verklaren enkele factoren het succes van de Napolitanen.

Bevrijd door het vertrek van sterkhouders

We spoelen even terug naar halfweg augustus. Toen lag voorzitter Aurelio De Laurentiis onder vuur nadat Dries Mertens, Kalidou Koulibaly en Fabian Ruiz een schijnbaar zinkend schip verlieten. Dat maakte water sinds lieveling Lorenzo Insigne al in januari tekende bij Toronto. Fans vroegen zich dus af welke ambities de ploeg dit jaar mocht koesteren. De vervangers waren ook niet echt ronkende namen: Chvitsja Kvaratschelia, Kim Min-jae, Giacomo Raspadori en Giovanni Simeone werden aangetrokken.

Acht wedstrijden in de Serie A en drie in de Champions League later moeten de criticasters hun woorden echter inslikken. De mannen van Luciano Spalletti zijn ongeslagen en doen daarmee veel monden openvallen. De nieuwe aanwinsten wisten zich snel te bewijzen. De veelbelovende Georgische flankspeler telt al zes doelpunten en drie assists. De Zuid-Koreaanse centrale verdediger werd verkozen tot de verdediger van de maand in september in Italië. De twee laatsten in de rij doen de geblesseerde Victor Osimhen vergeten.

We moeten vaststellen dat enkele spelers in de ploeg bevrijd zijn door het vertrek van de sterkhouders. Denk aan Mário Rui, Stanislav Lobotka, Piotr Zielinski en André-Frank Zambo Anguissa. “Grote namen zijn vertrokken, maar dat heeft de rest zijn verantwoordelijkheid doen nemen”, analyseerde rechtsback Giovanni Di Lorenzo na de bolwassing tegen Ajax. Het seizoen is nog maar net begonnen en het moeilijkste moet misschien nog komen, maar de kaarten lijken goed te liggen voor een ware ontbolstering van Napoli dit seizoen. In elke competitie waaraan het deelneemt.


Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top