Isaac Mbenza ontvangt met Charleroi ex-club Standard: “Het doet me niets tegen hen te spelen”

Sport |

Aankomend weekend breekt de elfde speeldag in de Jupiler Pro League alweer aan. Een van de meest spraakmakende affiches is de altijd beladen Waalse derby van zondagavond tussen Charleroi en Standard. Isaac Mbenza ontvangt met de Carolo’s op Mambourg zijn Luikse ex-club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mbenza stond in 2016-2017 onder contract bij Standard. In 21 optredens in competitieverband geraakte hij niet verder dan één doelpunt. Het seizoen nadien verkaste hij naar de Franse eersteklasser Montpellier, waar het hem beter af ging en zijn goede prestaties werden opgemerkt door toenmalig Premier League-team Huddersfield, dat hem in Zuid-Frankrijk kwam wegplukken.

De Terriers degradeerden het jaar nadien, in 2019-2020, evenwel naar de Championship. Een mislukte uitleenbeurt aan Amiens later plaatste Mbenza zich in de kijker op het op een na hoogste Engelse voetbalniveau met 5 goals en 7 assists. Het leverde hem een lucratieve transfer op naar Qatar, alvorens hij vorig seizoen in de tweede seizoenshelft opnieuw op Belgische bodem neerstreek.

Van bank naar basis

In de eerste vijf duels van de nieuwe voetbaljaargang startte Mbenza nog op de bank bij de Zebra’s, maar in de laatste vijf matchen mocht hij telkens in de basis starten van Edward Still. Mbenza rechtte samen met zijn ploeggenoten, na een 0 op 6 voor de interlandbreak, afgelopen zondag de rug door in en tegen Anderlecht met 0-1 te gaan winnen. Hij speelde 88 minuten mee in het Lotto Park.

Het heeft er met andere woorden alle schijn van dat hij in de clash tegen de Rouches ook deel zal uitmaken van het starterselftal. Zowel Charleroi (8e met 15 punten) als Standard (6e met 16 punten) krijgen voorlopig onvoldoende regelmaat in hun spel en zullen erop gebrand zijn een resultaat neer te zetten.

Voor de 26-jarige aanvaller is het nakende weerzien met zijn voormalige werkgever overigens een wedstrijd zoals elke andere. “Wat het met me doet? Helemaal niets. Het is al heel lang geleden dat ik er nog geweest ben en uiteindelijk heb ik er ook niet langer dan een half jaar doorgebracht.”

Het speelschema van speeldag 11 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 7 oktober

Zaterdag 8 oktober

Zondag 9 oktober

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top