Real Sociedad, de ideale club voor de een talent als Take Kubo, de ‘Japanse Messi’?

La Liga | Real Sociedad is bezig aan een sterke reeks en vat dit weekend de achtste speeldag in La Liga aan. De ploeg van Takefusa Kubo wil zondag voor de derde keer op rij winnen, deze keer tegen Villareal. Vooral voor de Japanse speler van de ploeg is dit een bijzondere wedstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wanneer je op 14-jarige leeftijd de bijnaam ‘Japanse Messi’ krijgt nadat je vier seizoenen meespeelde op La Masia, het jeugdcentrum van FC Barcelona, dan weet je dat je heel wat druk van buitenaf mag verwachten. Hoewel Takefusa Kubo middenin zijn jeugdopleiding terug moest naar Japan door een overtreding op de regels rond transfers van minderjarigen, toonde hij zich al als een talentvolle speler in de Spaanse competitie. En dat is natuurlijk niet iedereen gegeven. Bij de U11 scoorde hij 74 doelpunten in 30 wedstrijden in de Spaanse competitie. Hoewel de Catalanen trots waren op hun goudhaantje, was het uiteindelijk toch Real Madrid die zich als eerste werkgever van Kubo aanbood.

Meer en meer huurcontracten

Eens terug in Japan ontdekte de vleugelspeler het leven als profvoetballer bij FC Tokyo, nog voor hij dus terugkeerde naar Spanje. Toen hij op het vliegtuig stapte, zette hij koers richting de Spaanse hoofdstad waar hem een contract werd aangeboden voor een transfersom van 2 miljoen euro. In 2019 werd de toen 18-jarige Kubo voor het eerst opgenomen in de reserveploeg van Real Madrid, hoewel hij daarna al snel werd uitgeleend aan Mallorca. Hij groeide uit tot een vaste baisspeler, maar kon niet voorkomen dat de ploeg degradeerde naar de tweede divisie. 

Real wilde hem nog meer ervaring laten opdoen en stuurde hem vervolgens naar Villareal, waar Unai Emery hem erg veel op de bank liet zitten. Dat was tegen de zin van Madrid, dat hem meteen terughaalde en een nieuw huurcontract regelde. Deze keer verkaste hij voor de rest van het seizoen naar Getafe, maar opnieuw had hij er moeite om zich te ontplooien. In de zomer van 2021 verhuisde hij opnieuw op huurbasis naar Mallorca. Daar kon hij weer in zijn geliefde La Liga spelen, maar Kubo kon voorlopig niet bevestigen en bleef ondanks enkele uitschieters ondermaats presteren. 

Op de juiste plaats?

Op de kantoren van Real Madrid weerklonk steeds vaker een teleurstelling als het gaat over de Japanse vleugelspeler. De ploeg verkoopt hem aan Real Sociedad waar hij nog tot 2027 een contract heeft. Kubo wil er revanche nemen nadat hij als een soort mislukking werd bestempeld, want uiteindelijk speelde hij geen minuut voor de eerste ploeg van Real. Kubo, die intussen ook al 19 caps bij de nationale ploeg veroverde, wist bij Sociedad al negen basisplaatsen te veroveren, scoorde drie goals en gaf drie assists. 

“Ik ben heel erg blij, als team zijn de drie punten erg belangrijk en ook op individueel niveau heb ik alles wat ik wil. De coach vertelt me vaak dat deze ploeg een goede leerschool is voor latere topspelers, en ik denk dat ik hier mijn ideale plek heb gevonden. Dit team maakt me beter”, vertelde hij nadat hij op de slotdag van La Liga een doelpunt en een assist had gegeven. De Japanner zal Unai Emery zondag ongetwijfeld willen tonen dat hij ongelijk had door hem geen speelminuten te geven. 

Het speelschema van speeldag 8 in La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 8 oktober

Zondag 9 oktober
Volg het hele seizoen het beste van La Liga op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top