Nacer Chadli heeft rekening geopend voor Westerlo

Sport |

Het gaat Westerlo momenteel voor de wind in de Jupiler Pro League. Met de recente 9 op 9 installeerden ze zich in de top 8. Na een lastige start heeft de Kempense promovendus stilaan zijn draai gevonden in de Belgische hoogste voetbalafdeling. Zo ook zomeraanwinst Nacer Chadli, die afgelopen weekend zijn rekening opende tegen rode lantaarn Zulte Waregem.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was pas op de slotdag van de mercato dat Westerlo Chadli tot een overstap naar het Kuipke kon verleiden. Bij Istanboel Basaksehir had hij niet langer uitzicht op speelgelegenheid en met het oog het nakende WK in Qatar moest hij iets ondernemen om op de radar van selectieheer Roberto Martinez te blijven. Hij keerde bijgevolg terug naar de vaderlandse competitie.

Perfect rapport

Chadli arriveerde op 6 september en maakte enkele dagen later zijn debuut tegen zijn ex-club Anderlecht. Het resulteerde in een 2-1 overwinning en een uur speeltijd. Nadien volgden 73 minuten in de 2-3 zege tegen Charleroi en iets meer dan een uur in de 2-0 triomf tegen Essevee. Dat wil zeggen dat sinds de 66-voudige international aan de slag is bij de Kemphanen nog geen puntenverlies geleden werd. Voordien oogde het rapport eerder mager met 6 op 21.

Zaterdagavond liet de Marokkaanse Belg in zijn derde duel een eerste keer de netten trillen, een belangrijk moment. “Het is altijd leuk je eerste doelpunt te scoren, ik zat erop te wachten. Op fysiek vlak voel ik me steeds beter. Ik ben blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen”, verklaarde hij aan RTBF.

Qatar in het achterhoofd?

Sinds het EK in 2021 deed Martinez geen beroep meer op Chadli, die vier jaar geleden in de kwartfinale tegen Japan in het absolute slot de winning goal maakte. Als de aanvallende middenvelder/buitenspeler op de ingeslagen weg doorgaat, zou het perfect kunnen dat hij het wit konijn in de uiteindelijke WK-selectie zal worden. Benieuwd of Westerlo en Chadli op de volgende speeldag ook op het veld van Club Brugge een resultaat kunnen neerzetten...

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen, met het duel tussen Club Brugge en Westerlo op zaterdag 8 oktober vanaf 20u25, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top