Stats CPL na speeldag 7: voorsprong Rocha slinkt; Ribeiro meteen op 2 in assistenranking

Challenger Pro League | Op de zevende speeldag van de Challenger Pro League vielen er 22 goals. De helft van die doelpunten vielen wel in twee matchen (Virton - Club NXT en Beveren - Lierse). Drie defensies hielden 90 minuten stand en konden met een clean sheet van het veld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Leonardo Rocha zat in het verliezende kamp dit weekend. De Portugees stak 90 minuten in de achterzak van Aleksandar Vukotic en kon geen extra goaltje aan zijn totaal toevoegen. Bij de achtervolgers konden Stassin, Baeten én Anne wel scoren waardoor zij stilaan maar zeker in het kielzog van Rocha komen. Al is er nog wel altijd een klein kloofje tussen de Portugees en de rest van de kandidaat-topschutters.

8 goals: Rocha (Lierse)
6 goals: Stassin (RSCA Futures)
5 goals: Anne (Virton), Baeten (Beerschot)
4 goals: Diawara (Jong Genk), Van Acker (Lierse), Barry (Beveren), Caue (Lommel)

In de assistenranking deed Ribeiro Costa een gouden zaak. De Braziliaan van SK Beveren gaf maar liefst drie assists in de wedstrijd tegen Lierse en zette zo zijn totaal op... drie. Daarmee staat de winger wel meteen mee op een gedeelde tweede plaats. De eerste plek is voor Arne Engels; die vrijdag zijn vierde assist gaf bij Club NXT.

4 assists: Engels (Club NXT)
3 assists: Leoni (RSCA Futures), De Schryver (Lierse), Ribeiro Costa (Beveren)

Bij de clean-sheets kregen koplopers Verbruggen (RSCA Futures) en De Busser (Lommel) het gezelschap van Gies (Dender EH) en Reus (Beveren). Ook bij SL16 FC en Beerschot VA lieten ze al twee clean sheets optekenen, maar in die twee duels stond er een andere doelman onder de lat. Lierse, Club NXT en Jong Genk konden nog geen enkele keer de nul houden.

2 clean sheets: Verbruggen (RSCA Futures), De Busser (Lommel), Reus (Beveren), Gies (Dender)
1 clean sheet: Vanhamel (Beerschot), Ortola (SK Deinze), Defourny (RWDM), Epolo (SL16 FC), Vincensini (Virton), Poitoux (SL16 FC), Lathouwers (Beerschot)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top