RSCA Futures nog als enige ploeg ongeslagen in de profreeksen

Sport | Terwijl een thuisnederlaag tegen Sporting Charleroi en de daaropvolgende tiende plek in het klassement heel Anderlecht weer in een crisissfeertje dompelt, zorgen de beloften van paars-wit toch nog voor een heldere zonnestraal aan de donkere hemel boven het Lotto Park.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RSCA Futures won zondagavond met 1-3 van de leeftijdsgenoten van SL16 FC. De Brusselse ketten blijven zo ook na zeven speeldagen nog ongeslagen in de Challenger Pro League én delen zelfs de eerste plaats met die andere paarswitte formatie; Beerschot VA.

Door het verlies van Antwerp bij Kortrijk (2-1) is RSCA Futures nu nog de enige ploeg in de Belgische profreeksen die nog geen enkele nederlaag moest incasseren.

"Ik ben zelf ook verrast door de huidige gang van zaken", stelde coach Robin Veldman na de match. "Ik kijk zelf niet echt naar het klassement, maar de jongens herinneren me er wel regelmatig aan. Het bewijst dat er heel wat talent rondloopt in deze ploeg en ik ben dan ook heel blij dat het er op deze manier uitkomt."

Ruime selectie

Veldman kan duidelijk wel uit een ruime groep spelers selecteren, want geen enkele andere ploeg gebruikte dit seizoen al meer spelers dan RSCA Futures.

Zo stond Killian Sardella zondag plots mee aan de aftrap tegen SL16 FC. De 20-jarige verdediger heeft al een veertigtal wedstrijden in de benen voor het A-elftal, maar kreeg dit seizoen nog bijna geen kansen van Felice Mazzu. Bij RSCA Futures was hij meteen goed voor 90 minuten én een goal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top