Mbokani geselecteerd, maar (nog) niet speelgerechtigd tegen 'zwarte beest' Lierse

Sport | Door de blessures van Daniel Maderner en Joan Simun Edmundsson zit Beveren op offensief vlak wat met de handen in het haar. Buiten Thierno Barry heeft coach Wim De Decker niemand meer die de rol van centrumspits op zich kan nemen... tenzij ene Dieumerci Mbokani straks al meteen zijn debuut kan maken op de Freethiel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mbokani werd eerder deze week voorgesteld bij SK Beveren en moet op termijn de nieuwe centrumspits van de Waaslanders worden. Maar door de blessures van Maderner en Edmundsson wordt er veel sneller dan verwacht gelonkt naar de fitheid van Dieu.

De Decker liet al verstaan dat Mbokani "vlagen van zijn klasse liet zien op training." Maar of dat ook wil zeggen dat de ex-Gouden Schoen al meteen wedstrijdfit is, valt nog af te wachten. Bovendien is er ook nog de administratieve mallemolen die al dagen op volle toeren draait.

Bij de bekendmaking van de Beverse wedstrijdselectie stond de naam van Mbokani alvast tussen de geselecteerden, maar op dat moment was de spits nog wel niet speelgerechtigd. "De club doet er alles aan om de papieren van de spits tijdig in orde te krijgen", klonk het bij Beveren. Maar het zal dus tot enkele minuten voor de match wachten zijn om te zien of Mbokani alsnog kan aantreden.

Zwarte beest

Ook bij Lierse zullen ze de bekendmaking van de Beverse basisploeg naarstig in de gaten houden. Door de gele schorsing van Pupe zal het hart van de Lierse defensie allicht bestaan uit twee nog relatief jonge snaken (Gillekens en Raemaekers) die de beste Mbokani allicht nog goed herinneren uit de tijd dat ze nog als jonge tieners droomden van een profcarrière.

Bij Lierse hopen ze alvast dat ze een vervolg kunnen breien aan de goede reeks die ze tegen Beveren al opbouwden. Vorig seizoen wonnen de Pallieters alle vier de confrontaties tegen Waasland-Beveren. In die vier duels kon Beveren ook maar 2x scoren. De doelpunten waren toen van Verstraete en Edmundsson. Net twee van de drie belangrijke afwezigen bij de thuisploeg.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top