De Red Flames nemen het op tegen Portugal in de (lange) strijd om een WK-ticket

Red Flames | Op donderdag 6 oktober wacht een belangrijke wedstrijd voor de Red Flames. De Belgische voetbalvrouwen werken op die dag immers de eerste kwalificatieronde af voor het WK vrouwenvoetbal tegen Portugal. Als de Flames hun Portugese concullega’s over de knie leggen, nemen ze een eerste horde richting het WK, een toernooi waar ze nog nooit op konden schitteren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De eerste barragewedstrijd die afgewerkt moet worden, is tegen (en in) Portugal op donderdag 6 oktober om 19u00. De Flames hebben goede herinneringen aan Portugal want ze konden dat land in maart 2020 nog verslaan tijdens een vriendschappelijke wedstrijd (1-0). Als België opnieuw de maat neemt van Portugal, mag het zich opmaken voor een tweede barrageronde tegen IJsland.

De WK-voorrondes: hoe zat dat weer in elkaar?

Na afloop van deze twee barrageronde zullen enkel de twee best gerankte landen in de groep van de Red Flames rechtstreeks doorstoten naar het WK. Het derde land moet nog een play-off-ronde spelen en dat tegen een andere ploeg die van een ander continent komt. Welk team deze intercontinentale wedstrijd moet spelen, valt nog af te wachten. Daarvoor wordt er immers gekeken naar de ranking van de beste ‘tweedes’ in de groepsfase, en de resultaten van de tweede barrageronde. Wat wel al zeker is, is dat deze laatste ronde plaatsvindt van 17 tot en met 23 februari 2023.

Eerste WK voor de Red Flames?

Het is natuurlijk lang niet de eerste keer dat de Flames meedingen naar een ticket voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. In 2019 waren ze er immers al eens dichtbij. Toen eindigde de Flames als tweede in hun groep, maar werden ze in de halve finales van de daaropvolgende play-offs helaas uitgeschakeld door Zwitserland. Dit jaar liggen de kaarten anders en moeten de Flames alles op alles zetten om voor het eerst in hun geschiedenis deel te kunnen nemen aan het WK vrouwenvoetbal.

De volgende wedstrijden van de Red Flames:
  • Portugal - België: donderdag 6 oktober om 19u00 live op Play 6 vanaf 18u40
  • België - IJsland (onder voorbehoud): dinsdag 11 oktober
  • Intercontinentale play-offs (onder voorbehoud voor België): 17-23 februari 2023

De Belgische selectie voor de WK-voorrondes:

Doelvrouwen
Nicky Evrard, Diede Lemey, Lisa Lichtfus

Verdedigers:Laura Deloose, Laura De Neve, Sari Kees, Davina Philtjens, Amber Tysiak, Jody Vangheluwe

Middenvelders
Julie Biesmans, Féli Delacauw, Marie Minnaert, Kassandra Missipo, Chloé Vande Velde, Justine Vanhaevermaet

Aanvallers
Janice Cayman, Tine De caigny, Elena Dhont, Hannah Eurlings, Jill Janssens, Ella Van Kerkhoven, Davinia Vanmechelen, Sarah Wijnants, Tessa Wullaert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top