De 11de speeldag van de Jupiler Pro League heeft met Charleroi-Standard een klepper in petto

Sport | In de Jupiler Pro League maken de ploegen zich al stilaan klaar voor de elfde speeldag. Dé topaffiche is de Waalse derby tussen Sporting Charleroi en Standard. Felice Mazzu hoopt met Anderlecht de crisis te bezweren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag kan Royal Antwerp FC de concurrentie weer onder druk zetten. De mannen van Mark van Bommel willen zich na de nederlaag tegen KV Kortrijk ongetwijfeld herpakken. Zij nemen het om 20u45 in eigen huis op tegen STVV, maar de Kanaries toonden zich dit seizoen al meermaals een taaie klant. Op zaterdag staan er ook de nodige matchen op het programma. KRC Genk blijft winnen en met de komst van KV Kortrijk krijgen de Limburgers om 16u een gouden kans om hun negende zege van het seizoen te boeken. De Kerels hebben wel nood aan punten en zullen hun huid duur verkopen.

Leye moet winnen

Om 18u15 wil Seraing na de stunt op het veld van Standard ook de scalp van KV Oostende pakken. De kustploeg heeft momenteel een punt meer dan Seraing. Op hetzelfde tijdstip moet Zulte Waregem in eigen huis aan de bak tegen Oud-Heverlee Leuven. Mbaye Leye heeft nood aan punten, aangezien Essevee er nog maar vijf kon pakken. Anders dreigt zijn positie in gevaar te komen.

OHL wil zich herpakken na de 0-3-nederlaag tegen Union SG. Om 20u45 sluiten Club Brugge en KVC Westerlo de dag af. Blauw-zwart wil zijn tweede opeenvolgende thuiszege boeken, terwijl Westerlo na een indrukwekkende 9 op 9 hoopt te stunten in het Jan Breydelstadion.

Crisis bij Anderlecht

Zondag moet Anderlecht om 13u30 naar KV Mechelen, waar het altijd een zware match wacht. De Maneblussers kennen een grijs seizoen en willen nog eens uitpakken met een mooie overwinning tegen een topclub. Anderlecht verloor al veel te veel punten en heeft maar een doel: de drie punten wegkapen uit Mechelen. Na een 13 op 30 is het nog maar eens crisis in het Lotto Park.

Om 16u ontvangt KAS Eupen AA Gent. Twee ploegen die ook maar best kunnen winnen. Om 18u30 is er dan de Waalse topper tussen Charleroi en Standard. Beiden hebben als doel om dit seizoen de top acht te halen en stiekem dromen ze van de top vier. Standard moet winnen na de nederlaag in eigen huis tegen Seraing, terwijl Charleroi wist te winnen op het veld van Anderlecht.

De elfde speeldag wordt afgesloten met Union SG tegen Cercle Brugge. De Brusselaars willen hun plaats in de top vier behouden, terwijl Cercle elk punt kan gebruiken in de degradatiestrijd. Zij tankten vertrouwen met een stuntzege op het veld van AA Gent.

Het speelschema van speeldag 11 in de Jupiler Pro League

Vrijdag 7 oktober

Zaterdag 8 oktober
Zondag 9 oktober
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top