Braxgata hoopt op een thuisoverwinning tegen de Dragons

Sport | De ION Hockey League, het eredivisiekampioenschap voor mannen, gaat verder met de zesde speeldag. Op het programma staat onder meer een wedstrijd tussen Braxgata en de Dragons.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is maar de vraag of Braxgata op eigen veld kan schitteren tegen de Dragons. Hoewel ze drie overwinningen in uitwedstrijden hebben geboekt (tegen Wat Ducks, Leuven en Luik), konden ze thuis nog geen zege optekenen. Na de nederlaag tegen Léopold verloor de Antwerpse ploeg afgelopen weekend opnieuw van Racing. Deze twee ploegen staan aan de top, terwijl de drie andere clubs die elkaar op de weg ontmoeten niet in goede vorm zijn aan het begin van het seizoen. Een zege op de Dragons, die momenteel wisselend presteren, zou een mooie gelegenheid kunnen zijn om hun supporters eindelijk te plezieren.
 
Deze Antwerpse derby zou de Brasschaatse club een kans kunnen geven om de draad weer op te pakken. Na een overtuigende start van het seizoen, waarin de ploeggenoten van Nicolas Della Torre hun enige nederlaag tot nu toe wisten toe te brengen aan La Gantoise, hebben de Dragons een meer gecompliceerde periode achter de rug met een nederlaag bij Herakles en vooral een bewogen laatste wedstrijd tegen Old Club. De mannen van Craig Fulton, die een ruime voorsprong hadden tegen de gepromoveerde ploeg, moesten aan het einde van de wedstrijd vaststellen dat hun tegenstander hen in de nek hijgde. Uiteindelijk wonnen ze met één doelpunt marge (7-6). Het is duidelijk dat de verdediging bij de Dragons een grote rol kan spelen in een duel om de top 4 tussen Braxgata en de Dragons.

Dit is het programma van de zesde speeldag:

Zondag 2 oktober:

  • Braxgata - Dragons (live te volgen vanaf 12u20 op Pickx+ Sports 1)
  • Wat Ducks - Ukkel (15u00)
  • Racing - Leuven (15u00)
  • Leopold - Orée (15u00)
  • Old Club - Daring (15u00)
Volg elke week het beste van de ION Hockey League op de kanalen van Pickx+ Sport, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top