Engeland moet de eer redden tegen Duitsland

Sport | Engeland kent een dramatische campagne in de Nations League. In een weliswaar zware groep zakten de Three Lions compleet door het ijs. De laatste wedstrijd tegen Duitsland moet Engeland een vertrouwensboost geven voor het WK.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Engeland heeft na vijf speeldagen een zeer zwakke 2 op 15 bij elkaar gespeeld en het scoorde slechts een doelpunt. Het enige doelpunt staat op naam van Harry Kane, die op de tweede speeldag een penalty omzette tegen Duitsland. De Engelsen, die op het EK nog in de finale stonden, stelden dus zeer zwaar teleur.

De grote vernedering kwam er toen Engeland half juni in eigen huis met maar liefst 0-4 verloor van Hongarije en afgelopen vrijdag gingen ze met 1-0 onderuit tegen Italië. Daardoor degradeert Engeland naar Divisie B in de Nations League. Een blamage.

Gebrek aan scorend vermogen

Was alles slecht bij Engeland? Neen. Naast de pandoering tegen Hongarije incasseerde het amper drie tegengoals. Dat is het positieve. Daarnaast is het wel een feit dat Engeland dus maar een keer wist te scoren en enkel het nietige San Marino deed ‘even goed’ door uit het veldspel geen doelpunt te scoren.

Engeland deed nochtans zijn stinkende best om de weg naar de netten te vinden. In de eerste vijf matchen vuurden ze 63 schoten richting vijandelijk doel af, waarvan 20 gekadreerd. Enkel de strafschop ging in doel, wat de balans dus op 19 mislukte pogingen op doel brengt. Engeland heeft dan ook een probleem in de aanval, waar enkel Harry Kane een goalgetter is. Als hij niet in vorm is, heeft het team een enorm probleem om de kansen om te zetten in doelpunten.

Vertrouwen tanken voor het WK

De wedstrijd tegen Duitsland heeft geen belang meer, want ook Duitsland is uitgeschakeld voor de Final Four. Engeland speelt echter in eigen huis en ze moeten toch voor een positieve afsluiter zorgen door een zege te boeken. Het is immers de laatste grote test vooraleer ze naar het WK in Qatar afzakken. Een deugddoende zege zou dus meer dan welkom zijn.

Dat geldt echter ook voor Duitsland, dat met 0-1 verloor van Hongarije. De mannen van Hansi Flick zijn ook niet goed bezig en pakten slechts een 6 op 15. Zij wisten maar een keer te winnen, met name de 5-2 tegen Italië. Ook zij zijn dus gebaat met een resultaat in deze altijd beladen topwedstrijd.

Volg de UEFA Nations League op de zenders van Eleven Sports, met onder meer de match van maandag om 20u45 tussen Engeland en Duitsland op Eleven Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top