Moet Julen Lopetegui vrezen voor een ontslag bij Sevilla?

La Liga | Sevilla kent een rampzalige start van het seizoen. De Andalusiërs moeten zich dringend gaan herpakken, anders dreigt trainer Julen Lopetegui het gelag te moeten betalen. Tegen Atlético Madrid (om 18u30) zal Sevilla zondag moeten winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Julen Lopetegui trok in juni 2019 naar Sevilla en hij wist de club de afgelopen jaren mooi in het zog van Atlético Madrid, FC Barcelona en Real Madrid te plaatsen. In 2020 wist hij Sevilla voor de zesde keer de Europa League te laten winnen. De Spaanse coach maakte dus indruk, maar dit seizoen draait het helemaal vierkant.

Een gemiste start

Sevilla staat momenteel op een zeer teleurstellende vijftiende plaats in La Liga. In de Champions League loopt het ook voor geen meter met een 1 op 6. Sevilla kreeg in de Spaanse competitie nochtans een haalbare start voorgeschoteld met wedstrijden tegen Osasuna, Valladolid en Almeria, maar er werd een 1 op 9 geboekt. Nadien was FC Barcelona met 0-3 veel te sterk. Drie dagen later kwam Manchester City met 0-4 winnen.

De Spaans pers voerde nadien de druk op en begonnen openlijk te spreken over een mogelijk ontslag. Het bestuur zat zelfs al samen om te praten over het functioneren van de trainer en hij kreeg nog een laatste kans tegen Espanyol Barcelona. Die partij werd gelukkig voor de coach gewonnen.

Een laatste kans tegen Atlético?

Deze overwinning, gevolgd door een gelijkspel op het veld van Villarreal, zorgde net voor de interlandbreak voor wat rust, maar de toekomst oogt onzeker. Sevilla neemt het op tegen Atlético Madrid, dat zelf ook geen geweldige seizoensstart kende. Sevilla staat echter het meeste onder druk en voor Lopetegui is het zeer belangrijk dat er een nieuwe zege komt. Zijn job staat immers nog altijd op het spel.

De twijfels van het management van de club dateren immers niet van vandaag. Al aan het einde van vorig seizoen had voorzitter José Castro Carmona herhaaldelijk kritiek geuit op het spelniveau van het team. De coach zou dan weer niet al te gelukkig zijn met de zomerse transferperiode. Het moet gezegd dat het vertrek van verdedigers Jules Koundé en Diego Carlos hun sporen naliet, terwijl sommige inkomende transfers (zoals Adnan Januzaj) niet op tijd arriveerden om deel te nemen aan de voorbereiding of zelfs geblesseerd aankwamen. De trainer is echter niet van plan om zich gewonnen te geven. "Persoonlijk, hoe slechter de situatie, hoe sterker ik me voel", zei hij na de wedstrijd tegen City begin september.

Het programma van speeldag 7 in La Liga bij Eleven Sports:

Zaterdag 1 oktober

Zondag 2 oktober

Volg het hele seizoen het beste van La Liga op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top