Portugal en Spanje spelen een 'finale avant la lettre' op de slotspeeldag

Sport | In de Nations League staat de zesde en laatste speeldag op het programma. Een aantal ploegen moeten nog aan de bak en vooral de partij tussen Portugal en Spanje in Groep 2 belooft bijzonder spannend te worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanavond is er de partij tussen Nederland en België, net als het duel tussen Wales en Polen. De Polen zijn bij een gelijkspel of zege zeker dat ze in Divisie A blijven van de Nations League. Frankrijk is een ander land dat niet mag verliezen. De Fransen maken al zeker geen kans meer op de Final Four, maar een nederlaag tegen Denemarken (om 20u45) kan er voor zorgen dat Oostenrijk alsnog over hen springt, waardoor ze uit Divisie A kunnen degraderen.

In Divisie C en D staan er ook de nodige duels op het programma. Om 15u ontvangt Andorra Letland. De bezoekers kunnen hun ticket voor Divisie C behouden. Om 18u trekt Kazachstan naar Azerbeidzjan. Kazachstan is al zeker van de groepswinst en promoveert zo naar de League B.

Hongarije op zucht van enorme stunt

Maandag zijn alle ogen gericht op Groep 3 van Divisie A. Engeland is al zeker van degradatie, maar staat nog voor een altijd beladen duel tegen Duitsland (20u45). Er staat niets meer op het spel voor beide landen, maar het is wel nog een goede test voor het komende WK. Engeland moet daarin vooral een ander gelaat tonen, want het wist in de vijf matchen in de Nations League nog maar een keer te scoren.

In de andere partij vindt er een 'finale' plaats. Hongarije is om 20u45 gastheer voor Italië en de twee landen strijden om de groepswinst. De Hongaren beginnen de match met twee punten voorsprong, dus de Italianen weten dat enkel een zege genoeg is voor een plaats in de Final Four. De Puskas Arena is uitverkocht en maakt zich klaar voor een stunt van jewelste om zich te plaatsen voor de laatste vier van de Nations League in een groep met grootmachten als Engeland, Duitsland en Italië.

Portugal of Spanje?

Spanje verloor op de vijfde speeldag in eigen huis van Zwitserland. Portugal won in Tsjechië en daardoor wisten de Portugezen de leiding te nemen. Dinsdag staan beide landen in Portugal (om 20u45) tegenover elkaar. Spanje moet dus winnen en we mogen ons dus verwachten aan een ‘finale avant la lettre’.

In Divisie B staat er met Noorwegen-Servië nog een belangrijke match op het programma. Beiden tikken voorlopig af op 10 punten en ze willen maar al te graag doorstoten naar Divisie A. Kunnen Erling Haaland & co de nederlaag tegen Slovenië uitwissen?

Het speelschema van speeldag 6 in de UEFA Nations League op Eleven Sports:

Zondag 25 september

  • Andorra - Letland: om 15u op Eleven 1
  • Azerbeidzjan - Kazachstan: om 18u op Eleven 1
  • Denemarken - Frankrijk: om 20u45 op Eleven 1
  • Wales - Polen: om 20u45 op Eleven 3
Maandag 26 september
  • Engeland - Duitsland: om 20u45 op Eleven 1
  • Hongarije - Italië: om 20u45 op Eleven 2
Dinsdag 27 september
  • Portugal - Spanje: om 20u45 op Eleven 1
  • Noorwegen - Servië: om 20u45 op Eleven 2
Volg de UEFA Nations League op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top