Na nederlaag tegen Nederland gaan de jonge Rode Duivels de strijd aan met Frankrijk

Beloften | De Rode Duivels werken dezer dagen hun wedstrijden in de Nations League af, maar de Belgische beloften zitten ook niet stil. Vrijdagavond speelden ze een oefenpot tegen Nederland. Daarbij moesten ze tegen een erg sterk Jong Oranje helaas het onderspit delven. Maandag wacht er in Valenciennes een topwedstrijd tegen Frankrijk. Deze wedstrijd kan je volgen via de zenders van Pickx+ Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De troepen van coach Jacky Mathijssen wisten zich in juni te plaatsen voor het EK dat van 9 juni tot 2 juli 2023 doorgaat in Roemenië en Georgië. Om zich daarop voor te bereiden werken de jonge Rode Duivels de nodige stevige oefenmatchen af. 

Vrijdagavond namen ze het op tegen Jong Oranje in een eerste Derby der Lage Landen. Daaruit bleek dat ze nog heel wat zaken moeten rechtzetten om in de volgende wedstrijden beter uit de bus te komen. Vooral in de verdediging lieten de Jonge Duivels veel steken vallen. De reactieve aanval van de Nederlanders zorgde er keer op keer voor dat onze landgenoten in de problemen kwamen. Simons probeerde een eerste keer, maar mikte net naast de palen. Nog voor een kwartier voorbij was, gaf Ekkelenkamp de bal door aan Brobbey, die De Winter afhield. De Ajax-speler zette bovendien ook Pletinckx een hak waarna hij de bal netjes voorbij Vandervoordt in doel wist te plaatsen. 

Net voor de rust deed Brobbey dat kunstje nog eens over. Jong Oranje was duidelijk beter op elkaar ingespeeld dan de Jonge Duivels en na een heerlijk samenspel kon de maker van het eerste doelpunt meteen zijn tweede van de avond maken. De Duivels konden helaas alleen maar toekijken. 

Onze landgenoten wisten de pijn later in de wedstrijd wel nog te verzachten door een andere aanpak in de tweede helft. Mathijssen wisselde zes spelers en zette in op vier verdedigers. Daardoor konden de noorderburen moeilijker voorbij onze defensie. In de aanval zette de bondscoach in op Doku, die speelminuten krijgt bij de U21 omdat hij eerder dit seizoen nog amper van de bank kwam bij Rennes. Na zijn invalbeurt trakteerde hij de toeschouwers op een paar mooie acties, wie weet kan hij de bondscoach van de oudere Duivels daarmee overtuigen. Martinez weet namelijk nog niet of hij Doku naar het WK in Qatar zal meenemen. 

Even later werden de acties van Doku beloond met een treffer. Op zijn aangeven kon Deman de aansluitingstreffer binnenglijden. De jonge Duivels leden hun eerste nederlaag in lange tijd. Onze landgenoten verloren na een reeks van acht overwinningen en twee gelijke spelen. Maandag staan de Belgen tegenover Frankrijk.

Een goede test

Mathijssen kan voor deze oefenmatchen rekenen op Yari Verschaeren en Jérémy Doku, die door Roberto Martinez niet werden opgeroepen voor het eerste elftal. Daarnaast werden Maxim De Cuyper, door Club Brugge uitgeleend aan Westerlo, en Louis Patris – dit seizoen al goed voor 1 goal en 5 assists bij OHL – ook bij de selectie gehaald.

Met Frankrijk treft België maandag een pittige tegenstander die zich ook wist te plaatsen voor het EK in 2023. Zij eindigden eerste in hun groep met 8 zeges en 2 draws. Met onder meer Wesley Fofana, die van Leicester City overstapte naar Chelsea, Tanguy Kouassi (Sevilla) en Khéphren Thuram (de zoon van de Franse voetballegende Lillian Thuram) is het duidelijk dat de tegenstander van een hoog niveau is. Het is alvast een zeer goede test voor de jonge Belgen.

Volg de wedstrijd tussen België U21 en Frankrijk U21 op maandag 26 september vanaf 20u45 op Pickx+ Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top