Club NXT U19 wil terugslaan tegen Atlético in Youth League

Voetbal | Na de nederlaag op de vorige speeldag wil Club NXT, de U19-ploeg van Club Brugge, dinsdag (16u) in de derde ronde van de groepsfase in de Youth League zijn gram halen tegen leider Atlético Madrid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De jongeren van Club Brugge slaagden er twee weken geleden in de Youth League niet in om het team van de A-kern te evenaren. Club NXT verloor zijn tweede groepswedstrijd uit bij FC Porto, maar ze speelden allesbehalve een onverdienstelijke wedstrijd. Jorge Meireles opende in de achtste minuut de score voor de thuisploeg. Denzel De Roeve bracht Club in de 25ste minuut langszij. Iets voorbij het halfuur bracht Martim Fernandes de jonge Portugese ploeg opnieuw op voorsprong en het bleef bij die 2-1.

Door die nederlaag was het even slikken voor het team van Nicky Hayen, nadat ze hun Europese campagne waren begonnen met een overtuigende 4-1-overwinning tegen Bayer Leverkusen. Club NXT staat momenteel op de derde plaats in groep B, maar telt evenveel punten als Porto dat op de tweede plaats staat. Bayer staat laatste in de groep met nul punten. De groepswinnaar stoot door naar de achtste finale, de runner-up naar de barrage.

Aansluiting behouden

Blauw-zwart moet nu thuis proberen orde op zaken te stellen tegen Atlético Madrid, dat gecoacht wordt door de voormalige Spaans international Fernando Torres. Maar het zal een zware opgave worden tegen de tot nu toe ongeslagen groepsleider - Atlético won zowel tegen Porto (1-0) als Leverkusen (0-3). Een overwinning zou welkom zijn voor Club NXT, dat het minstens zo goed wil doen als vorig seizoen, toen ze wisten door te stoten naar de play-offs in een zeer moeilijke groep.

Arne Engels en zijn teamgenoten kunnen zich misschien troosten met het feit dat een van de vorige belofteteams van Club het al goed gedaan heeft tegen de Colchoneros. Vier jaar geleden wonnen de U19's van Club hun beide groepswedstrijden tegen Atlético. Zullen de spelers van Nicky Hayen hun voorbeeld volgen?

Volg Club NXT U19 in de UEFA Youth League, inclusief de wedstrijd tegen Atlético Madrid op dinsdag 4 oktober vanaf 15u55, op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in het Proximus Pickx Sports-pakket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top