Sadio Mané geraakte nog niet op toerental bij Bayern München

Sport | Bayern München verloor afgelopen zomer Robert Lewandowski aan FC Barcelona, maar in de plaats kwam Sadio Mané. De 30-jarige Senegalese aanvaller kan tot op heden nog niet helemaal overtuigen. Kan hij tegen Bayer Leverkusen nog eens schitteren?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bayern München betaalde 32 miljoen euro aan Liverpool om zich te verzekeren van de diensten van Sadio Mané. Zijn begin was uitstekend. In de Bundesliga, de beker en de supercup was hij in zijn eerste zes wedstrijden meteen goed voor vijf doelpunten. Bayern wreef zich al in de handen en zag dat Mané Lewandowski meteen deed vergeten.

Vijf matchen op rij niet gescoord

Maar nadien ging Bayern München plots stevig sukkelen. In de competitie volgde de afgelopen weken een bijzonder povere 3 op 12 en daarin wist Mané niet een keer de weg naar de netten te vinden. In de Champions League werd wel knap gewonnen van Inter en FC Barcelona, maar Mané kon ook in die matchen niet scoren.

Zijn laatste doelpunt voor Bayern dateert van 31 augustus in de bekermatch tegen Viktoria Köln. Nadien werkte Mané vijf matchen af zonder een doelpunt of assist. De teller staat tot op heden op 11 matchen met daarin 5 goals en 0 assists. Er komt dan ook de nodige kritiek op de topaankoop.

Aanpassen

Dietmar Hamann, ex-speler van Bayern München en Liverpool, is analist en bij het Engelse The Mirror gaf hij zijn mening over de moeilijke situatie van Mané. "Sadio Mané lijkt niet gelukkig te zijn", opende Hamann bij SportWitness. “Hij heeft zich nog niet weten te integreren in het team. Hij speelt centraal bij Bayern, maar hij is het best wanneer hij van de flank kan komen. Niemand praat momenteel over Mané in Duitsland. Hij lijkt geïsoleerd te zijn en neemt amper deel aan het spel. Bayern moet daar dringend een oplossing voor vinden”, zei de voormalige middenvelder.

Trainer Julian Nagelsmann gaf na de match tegen FC Barcelona toe dat Mané nog niet helemaal is ingepast. “Hij deed het geweldig bij Liverpool, maar hij moet zich nog aanpassen na zijn transfer. Hij doet zijn best, maar ik ben er zeker van dat hij nog gaat schitteren bij Bayern", vertelde de coach na de match tegen FC Barcelona in de Champions League. Tegen Bayer Leverkusen hopen de fans alvast de beste Mané aan het werk te zien om de sluimerende crisis het hoofd te bieden.

Het programma van speeldag 8 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Vrijdag 30 september

Zaterdag 1 oktober

Volg het beste uit de Bundesliga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top