Dirk Medved, het konijn uit de hoed van Paul Van Himst in 1994

Voetbal | Van zijn 26 selecties voor de Rode Duivels herinnert Dirk Medved zich ongetwijfeld zijn twee wedstrijden op het WK van 1994, onder Paul Van Himst, nog het best.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Medved is ondertussen al van voor de eeuwwisseling op voetbalpensioen, maar dat weerhield de geboren Genkenaar er gedurende zijn carrière niet van naam en faam te maken in de defensieve gelederen van de Belgische competitie. In 1985 breekt hij door als prof in het eerste elftal van Waterschei. Vervolgens verkast hij in 1989 naar KAA Gent, waar hij het prima doet en in 1993 opgepikt wordt door Club Brugge.

Een van de gelukkigen voor de Verenigde Staten

De Limburger zet zijn goede prestaties door op West-Vlaamse bodem en bondscoach Paul Van Himst reserveert bijgevolg een van de 22 plekjes in zijn WK-selectie voor de verdedigend ingestelde speler. Meer nog: hij kwam in totaal in twee van de vier wedstrijden in actie. De Rode Duivels zouden uiteindelijk sneuvelen in de zestiende finales tegen Duitsland.

Na het WK blijft hij de kleuren van Club vertegenwoordigen tot 1997. In zijn periode op Olympia ontpopt hij zich tot een sleutelspeler en legt hij mee de hand aan vijf trofeeën in eigen land, met de dubbel in het seizoen 1995-1996 als absolute uitschieter. Na zijn uiterst succesvolle periode bij de Bruggelingen besluit hij zijn lot te verbinden aan Standard.

Afscheid in 1999

Alles bij elkaar schopt Medved het tot 26-voudig international. Al in 1991 vierde hij zijn debuut voor de Belgische nationale ploeg en in 1999 maakt hij uiteindelijk voor de laatste keer minuten voor het vaderland. Ook op nationaal niveau zet hij in datzelfde jaar een punt achter zijn loopbaan als voetballer.

Meer van deze reeks?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top