De nationale ploeg van Portugal: een verademing voor Cristiano Ronaldo

Sport |

Door gebrek aan speeltijd bij Manchester United komt de interlandbreak goed uit voor Cristiano Ronaldo om opnieuw in het ritme te komen. Bondscoach Fernando Santos maakt zich evenwel geen zorgen om de situatie van zijn sterspeler.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 37-jarige leeftijd kan Ronaldo moeilijk nog bestempeld worden als een speler voor de toekomst. Sinds de start van het seizoen in de Premier League geraakte hij niet verder dan een basisplaats en vijf invalbeurten bij Manchester United. In de Europa League mocht CR7 wel starten in de eerste twee matchen en trof hij raak tegen het Moldavische Sheriff Tiraspol.

Onder Erik ten Hag geniet de superster lang geen ongenaakbare status meer en nu het WK met rasse schreden nadert, is dat misschien wel zorgwekkend te noemen. Dat is echter buiten Santos gerekend, die zich hoegenaamd niet druk maakt om zijn legendarische nummer 7.

Geen stress

“Ik denk dat niemand eraan twijfel dat Cristiano belangrijk blijft voor onze selectie”, reageerde de selectieheer op de vraag over de geringe speeltijd die zijn kapitein momenteel krijgt bij de Red Devils.

Voor Ronaldo wordt het tweeluik tegen Tsjechië en Spanje een ideale manier om in vorm te blijven en nog meer om aan te tonen dat hij belangrijk en beslissend blijft. De 117-voudige doelpuntenmaker namens Portugal wil zijn natie nog steeds naar nieuwe successen loodsen.

Misstap uit den boze

De eerstvolgende partij die eraan komt, is de verplaatsing naar Tsjechië volgende zaterdag. Als tweede in de groep met 7 punten, met een punt achterstand op koploper Spanje, kunnen Ronaldo en co. zich geen misstap veroorloven als ze zich finaal willen plaatsen voor de Final Four van de Nations League.

Met zijn ervaring en motivatiecapaciteiten kan Ronaldo ongetwijfeld het maximum uit het Portugese elftal helpen halen. Door te winnen van de Tsjechen wordt het zesde en laatste duel tegen Spanje alvast allesbepalend.

Volg de Nations League op de kanalen van Eleven Sports, met in het bijzonder het treffen tussen Tsjechië en Portugal zaterdag 24 september om 20u45 op Eleven 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top