Armel Bella-Kotchap verkiest Duitse nationale ploeg boven die van Frankrijk en Kameroen

Sport |

Duitsland kijkt vrijdagavond om 20u45 Hongarije in de ogen in een cruciale wedstrijd met het oog op de Final Four van de Nations League. Een speler die misschien zijn debuut zal mogen vieren voor de Mannschaft is Armel Bella-Kotchap.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie nieuw seizoen zegt, zegt nieuwe gezichten. En dat geldt evenzeer voor de internationale ploegen. Duitsland vormt daarin geen uitzondering op de regel: Hansi Flick riep Southampton-verdediger Bella-Kotchap op.

Het 20-jarige talent mag op die manier enkele weken na zijn vuurdoop in de Premier League mogelijk meteen ook de kleuren van het Duitse eerste elftal vertegenwoordigen. Het betreft alleszins een mooi verhaal van iemand die zich ver van de grote clubs ontwikkelde.

Onder de radar

Bella-Kotchap ziet het levenslicht in Parijs in 2001 en emigreert al snel naar Duitsland, waar hij niet veel later in aanraking komt met het voetbal. Van 2005 tot 2019 schuimt hij de Duitse clubs af in de vorm van Rot-Weiss Ahlen, Grimlinghausen, Mönchengladbach, Unterrath, Duisburg en uiteindelijk Bochum, waar hij het tot prof schopt.

Destijds, in april 2019, waren zijn eerste minuten voor Bochum in de Duitse tweede klasse een feit. In de jaargang 2020-2021 knokt hij zich in de basis en legt hij mee de hand aan de promotie. Hij verteert de stap omhoog probleemloos en wordt er voor 10 miljoen euro weggeplukt door Southampton.

Het hof gemaakt door Kameroen

Hoewel Bella-Kotchap voor Duitsland gekozen heeft, had hij aan keuze geen gebrek. Hij had ook voor Frankrijk, zijn geboorteland, of voor Kameroen, het land van zijn vader, kunnen kiezen. De Ontembare Leeuwen maakten de centrale verdediger het hof en gooiden zelfs boegbeeld Samuel Eto’o in de strijd, maar dat mocht allemaal niet baten.

Het valt nog af te wachten of de jongeling al meteen in actie komt. Zijn gebrek aan ervaring kan wel eens in zijn nadeel uitdraaien. Aan de andere kant zou Flick met speelminuten aantonen dat hij op Bella-Kotchap rekent met het oog op het alsmaar naderende WK in Qatar.

Volg de UEFA Nations League op de zenders van Eleven Sports, met in het bijzonder het treffen tussen Duitsland en Hongarije vrijdag 23 september om 20u45 op Eleven 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top