Italië gaat met Ciro Immobile, die aan internationaal afscheid dacht, op zoek naar kwalificatie voor Final Four in Nations League

Sport |

Aankomende vrijdagavond vormt San Siro in Milaan het toneel voor het titanenduel tussen Italië en Engeland op de vijfde speeldag van groep 3 in de A-League van de Nations League. De Squadra Azzurra rekent daarin op goalgetter Ciro Immobile om zijn kansen op plaatsing voor de Final Four van het toernooi gaaf te houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch had het niet veel gescheeld of de aanvaller van Lazio Roma had reeds een streep getrokken onder zijn internationale carrière. De 32-jarige Immobile zag na het mislopen van het tweede WK op rij, eind dit jaar in Qatar, het niet meer zitten om een verlengstuk te breien aan zijn hoofdstuk bij de Italiaanse nationale ploeg. Bondscoach Roberto Mancini sprak echter op de 55-voudige international in en wist hem alsnog te overtuigen om door te gaan. “Ik realiseerde me plots dat Italië me nog altijd nodig heeft”, sprak Immobile zich daarover uit tegenover RAI Sport.

Nadat Italië in zijn WK-kwalificatiegroep pas tweede eindigde na Zwitserland en vervolgens onfortuinlijk sneuvelde tegen Noord-Macedonië in de eerste van twee barragerondes eind maart, was Immobile een van de spelers die een ferme lading kritiek te slikken kreeg. De niet-plaatsing was bovendien een harde noot om te kraken. “Als je op dergelijke manier teleurgesteld bent, denk je aan 1.000 zaken tegelijk. Later praatte ik met een helder hoofd met Mancini en uit dat gesprek bleek dat de natie nog steeds op mij rekent”, aldus de topschutter uit de Italiaanse hoogste voetbalafdeling van afgelopen seizoen met 27 doelpunten.

In juni moest Immobile het openingsvierluik van de nieuwe editie van de Nations League nog aan zich laten voorbij gaan, maar hij is nu klaar om alles te geven in de laatste twee groepswedstrijden tegen Engeland en Hongarije.

Aanstaande vrijdag komen de Three Lions over de vloer en om uitzicht te behouden op de Final Four hebben de troepen van Mancini enkel baat bij een zege. Momenteel vat de Europese kampioen pas post op de derde plaats in de groep met 5 op 12, in het zog van de verrassende groepsleider Hongarije (7) en eerste achtervolger Duitsland (6), terwijl Engeland de rij sluit met 2 punten.

Als Italië daadwerkelijk Engeland over de knie legt, belooft er maandag ongetwijfeld nog een spannende ontknoping te volgen in de Puskas Arena in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Volg het duel tussen Italië en Engeland vrijdagavond om 20u45 live op Eleven 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top