De jonge Duivels starten hun voorbereiding voor het EK tegen Nederland

Beloften |

Net zoals de ‘grown-ups’, de Rode Duivels, die zich klaarmaken om het in de UEFA Nations League op te nemen tegen Nederland, staan de jonge Duivels weldra oog in oog met Nederland. Vrijdag om 18.30 uur bezoeken de Nederlanders Leuven voor een vriendschappelijke wedstrijd. Drie dagen later, op maandag, volgt een confrontatie met de jonge Bleus, in Valenciennes. Volg beide wedstrijden bij Pickx+ Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is al van 5 juni geleden dat onze nationale beloften een match mochten betwisten. Eerst komt dus Nederland, Frankrijk volgt enkele dagen later. Het zijn prestigieuze tegenstanders, niks om de neus voor op te halen. Maar de wedstrijden zijn vooral belangrijk in de voorbereiding voor het EK, dat er in juni aankomt.

Wanneer de beloften in juni afscheid namen van elkaar, hadden ze net dat ticket voor het hoofdtoernooi van het EK veiliggesteld. In hun groep werden de jonkies eerste, na een hele campagne ongeslagen te zijn. De beloning volg van 9 juni tot 2 juli 2023 in Roemenië en Georgië. Daar nemen de beloften voor de vierde keer deel aan het U21-EK, na deelnames in 2002, 2007 en 2019.

Europese top

Maar dus eerst de twee oefenmatchen. Coach Jacky Matthijssen riep daar 25 spelers voor op, waaronder Jérémy Doku en Yari Verschaeren. Beiden waren eerder al eens opgeroepen voor de Rode Duivels maar zullen nu aansluiten bij de beloften. Over de situatie van Doku sprak bondscoach Roberto Martinez zich recent nog uit: “Doku speelt mee met de beloften voor de zekerheid. Hij mist speelminuten en bij de U21 krijgt hij de kans om zich te tonen.”

Twee smaakmakers van de Jupiler Pro League kregen ook een telefoontje van Mathijssen. De uitgehuurde Bruggeling Maxim De Cuyper, nu bij Westerlo, bleek al meermaals bijzonder waardevol voor zijn tijdelijke club vanop de linksback. Ook huidig assistkoning én verdediger Louis Patris, werd geselecteerd na zijn vijf assists en doelpunt voor OH Leuven.

Vrijdag krijgen Aster Vranckx en ploegmaats dus de kans om zich te meten met de Europese top. Bij Nederland spelen niet zomaar namen. Zo zijn er grote talenten bij: Sven Botman van Newcastle, Ryan Gravenberch van Bayern Munchen en Jeremie Frimpong van Bayer Leverkusen. Uit de eigen competitie herkennen we Jurgen Ekkelenkamp (Antwerp), Bjorn Meijer (Club Brugge), Joshua Zirkzee (voormalig Anderlecht, nu Bologna). Geen makkelijke taak dus tegen de Nederlanders, die vorig jaar de halve finales haalden na onder andere winst tegen Frankrijk.


Volg de wedstrijd tussen België U21 en Nederland U21 op vrijdag 23 september vanaf 18u15 op Pickx+ Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top