Randal Kolo Muani: via de Franse derde klasse naar Les Bleus

Sport | Didier Deschamps zorgde voor een kleine verrassing door Randal Kolo Muani op te roepen voor het nationaal team. De spits van Eintracht Frankfurt viert zo zijn eerste selectie voor Les Bleus. Het is een mooie beloning voor de aanvaller, die een paar jaar geleden nog in de Franse derde klasse speelde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Randal Kandal Muani kan op 23-jarige leeftijd zijn debuut maken voor de Franse nationale ploeg, aangezien hij is opgeroepen voor de interlands in de Nations League op 22 en 25 september tegen Oostenrijk en Denemarken. De aanvaller van Frankfurt is een extra wapen voor de indrukwekkende aanvallende stootkracht die Didier Deschamps in zijn handen heeft. Een tweetal maanden voor het WK krijgt Muani mogelijk een uitgelezen kans om zich in de kijker te spelen. Zijn carrière verliep in het verleden niet altijd makkelijk, maar de laatste jaren is hij sterk bezig.

Met Boulogne in de Franse derde klasse

Randal Kolo Muani, geboren in 1998 in de regio van Parijs, arriveerde in 2015 bij FC Nantes. Na drie jaar mocht hij daar zijn debuut maken voor het eerste elftal. In het seizoen 2018-2019 mocht hij een aantal keren aantreden, maar het seizoen nadien werd hij uitgeleend aan de Franse derdeklasser Boulogne. Als flankaanvaller wist hij in 15 wedstrijden 3 keer te scoren en 5 assists uit te delen. Daardoor speelde hij zich in de kijker en kreeg hij het seizoen nadien zijn kans bij FC Nantes. De afgelopen twee seizoenen was hij met 23 doelpunten en 15 assists uitgegroeid tot een smaakmaker bij de Franse club, waar hij ook de Franse beker wist te winnen.

Frankfurt ging hem scouten en zij wisten hem deze zomer naar de Bundesliga te halen. Zijn eerste weken in Duitsland verliepen zeer goed en hij is als aangever (4 assists) momenteel de beste in de Bundesliga. Het is dan ook geen toeval dat hij in de kijker liep van de Franse bondscoach, maar toch had hij niet verwacht dat hij zou worden opgeroepen. "Natuurlijk had ik het echt niet verwacht. Ik zag dat het leefde op de sociale netwerken, maar ik wist het toen nog niet 100% zeker", vertrouwde hij Canal+ toe.

Frankrijk onder druk

Muani hoopt zijn debuut te mogen maken in de Nations League. Aangezien hij in topvorm verkeert, zou het niet verbazen als Deschamps hem ook daadwerkelijk minuten zal geven. Frankrijk staat immers onder druk. Donderdag (22 september) moeten Les Bleus aan de bak tegen Oostenrijk.

Als ze die partij verliezen, zakken ze naar de Divisie B in de Nations League. Dat zou een domper zijn enkele weken voor het WK in Qatar en het zou nog meer druk zetten op het WK van de Fransen. Muani & co kunnen dus maar best uitpakken met een driepunter tegen Oostenrijk.

Volg de UEFA Nations League op de zenders van Eleven Sports, met op donderdag 22 september om 20u45 Frankrijk - Oostenrijk op Eleven 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top