Luis Enrique verrast met de vervanger voor Sergio Ramos

Sport | Sergio Ramos droomde nog van een WK in Qatar, maar Luis Enrique riep hem niet op voor de Nations League-wedstrijden. Hugo Guillamón is er wel bij. Wie is de 22-jarige centrale verdediger/verdedigende middenvelder?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hugo Guillamón behoort tot de selectie voor de matchen in de Nations League. De centrale verdediger maakte de afgelopen maanden indruk in La Liga en hij werd door bondscoach Luis Enrique al twee keer geselecteerd. Hij mocht in juni 2021 zijn debuut maken in de oefenmatch tegen Litouwen, waar hij 40 minuten speelde én scoorde. Nadien moest hij tot maart 2022 wachten op een nieuwe kans. Toen kreeg hij 90 minuten zijn kans tegen IJsland, waar hij goed was voor een assist. Twee matchen en één goal en één assist, er zijn slechtere debuutmatchen.

Polyvalentie is een troef

Bij Spanje kreeg hij twee keer zijn kans als centrale verdediger, maar bij Valencia gebruikt trainer Gennaro Gattuso hem als defensieve middenvelder. Daar laat hij zich ook opmerken, want na zes competitieduels staan er al drie assists achter zijn naam. Luis Enrique heeft met Guillamón een speler in zijn rangen die polyvalent is, wat altijd bijzonder leuk is meegenomen.

Guillamón is een speler die de nodige risico’s in zijn spel legt, waardoor hij achteraan risicofactor is. Op het middenveld is dat een minder groot probleem, maar het is duidelijk dat de jonge Spanjaard een goede evolutie doormaakt. Mag hij stiekem dromen van een WK-selectie?

Enorme weelde op het middenveld

We haalden zijn polyvalentie aan, wat een pluspunt is voor zijn kansen. Alleen is de concurrentie bijzonder groot bij Spanje. Sergio Ramos werd dus niet opgeroepen en Luis Enrique lijkt voor de jeugd te kiezen. Centraal achteraan liggen de meeste kansen voor de 22-jarige Guillamón, want op het middenveld is er heel veel weelde bij Spanje.

Met Sergio Busquets, Gavi, Pedri, Rodri, Koke en Carlos Soler heeft Luis Enrique centraal op het middenveld een weelde die bijna geen enkel land heeft. Voor Guillamón lijkt het voorlopig onbegonnen werk om zich daar op de korte termijn tussen te wringen. Kan hij tegen Zwitserland de coach overtuigen als centrale verdediger?

Volg de UEFA Nations League op de zenders van Eleven Sports, met op zaterdag 24 september om 20u45 Spanje - Zwitserland op Eleven 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top