Zinckernagel levert meteen zijn visitekaartje af bij Standard

Jupiler Pro League | De negende speeldag van de Jupiler Pro League zit erop. Zoals elke maandag brengt Proximus Pickx je haar rapport, met de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Philip Zinckernagel

De Deense aanvallende middenvelder Philip Zinckernagel kwam op de laatste dag van de zomermercato naar Standard. Hij liet tegen Club Brugge meteen zien dat hij een enorme aanwinst is voor de Rouches, want met twee schitterende doelpunten loodste hij Standard naar een knappe 3-0-zege tegen Club Brugge. De vurige aanhang van Standard heeft hem nu al in de armen gesloten en de Deen mag de komende wedstrijden bewijzen dat hij dé missing link was in het team van Ronny Deila.

Het doelpunt van het weekend: Simon Adingra

Union SG had het niet onder de markt op het veld van KAS Eupen. De Brusselaars hadden het na hun Europese zege zoals verwacht niet makkelijk, maar toch wisten ze met de drie punten aan de haal te gaan. De zege kwam tot stand, mede dankzij een prachtig doelpunt van Simon Adingra in het begin van de wedstrijd. Hij wist Eupen-doelman Lennart Moser met een heerlijke lob te verschalken. 

Het cijfer van het weekend: 3

Een wedstrijd duurt 90 minuten, met daarbij nog wat extra tijd. Voor sommige teams is het moeilijk om tot het laatste fluitsignaal de focus te behouden. Bij Charleroi-Westerlo zagen we een doldwaze slotfase met maar liefst drie doelpunten, KRC Genk scoorde in de absolute slotminuten de winnende treffer tegen AA Gent en Union SG wist op het allerlaatste alsnog de zege te boeken tegen Eupen dankzij een late treffer. De teams die alsnog de boot ingingen in de laatste minuten zullen de komende wedstrijden langer geconcentreerd moeten zijn, zodat dit niet meer gaat gebeuren.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top