Speeldag 10 in de Jupiler Pro League: Anderlecht en Charleroi zorgen voor dé affiche

Sport | De Jupiler Pro League is al aan de tiende speeldag toe. Na de interlandbreak beginnen de Belgische clubs er dus opnieuw aan. Standard gaat voor een 15 op 15 in de Waalse derby tegen Seraing en kan Felice Mazzu zijn ex-team Sporting Charleroi verslaan?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard opent de tiende speeldag met op vrijdag om 20u45 de Waalse derby tegen Seraing. De Rouches zijn bijzonder sterk bezig met een 12 op 12 en op de vorige speeldag stuurden ze Club Brugge nog wandelen met een straffe 3-0-zege. Seraing kan op zijn beurt elk punt kan gebruiken in de strijd om het behoud.

KRC Genk en Club Brugge

Op zaterdag om 16u staat de interessante partij tussen OHL en Union SG op het programma. Marc Brys is met OHL zeer goed begonnen en staat op een knappe vierde plaats. Karel Geraerts wil graag over OHL naar de vierde plaats wippen, maar dat kan enkel mits een overwinning.

Om 18u15 gaat KVC Westerlo na een zeer knappe zes op zes tegen Anderlecht en Charleroi op zoek naar een negen op negen tegen Zulte Waregem. Essevee staat laatste en Mbaye Leye moet dringend punten gaan pakken met zijn team, anders wordt de druk op zijn positie stilaan zeer groot. Op hetzelfde ogenblik ontvangt KV Oostende, dat rustig meedraait in de middenmoot, KRC Genk. De Limburgers doen het bijzonder goed met een 22 op 27. Zij lijken uit te groeien tot een outsider voor de landstitel.

Club Brugge sluit om 20u45 de avond af met een thuismatch tegen KV Mechelen. Blauw-zwart moet winnen, want de achterstand op Antwerp bedraagt al 8 punten. Na de stevige nederlaag tegen Standard moet Club reageren. KV Mechelen lijkt af te stevenen op een grijs seizoen, kan het dat wel kleur geven met een stunt?

30 op 30 voor Antwerp?

Op zondag ontvangt Anderlecht Charleroi. De partij vangt aan om 13u30 en de twee ploegen verloren al veel te veel punten dit seizoen. Felice Mazzu hoopt tegen zijn ex-team een driepunter te pakken. De 4-1-zege op de vorige speeldag gaf de Brusselaars alvast een vertrouwensboost.

Om 16u is de Ghelamco Arena het strijdtoneel voor AA Gent en Cercle Brugge. De Buffalo’s geraken maar niet op toerental na een zwakke 14 op 27 en zij misten dus hun start, terwijl Cercle Brugge dringend nood heeft aan een zegen. De Bruggelingen wonnen nog maar één keer dit seizoen. Om 18u30 gaat Royal Antwerp FC voor een 10de zege op rij. Het maakt de verplaatsing naar Kortrijk, dat tegen de degradatie lijkt te moeten gaan knokken.

STVV en Eupen sluiten de speeldag af om 21. De Kanaries draaien vlot mee in de subtop en na een knappe 10 op 15 lonken ze stiekem zelfs naar de top vier. Bernd Storck kent met Eupen zoals verwacht een moeilijk seizoen en zij hopen op een derde driepunter van het seizoen.

Het programma van speeldag 10 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 30 september

Zaterdag 1 oktober

Zondag 2 oktober

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top