RWDM zet voor 3e keer (in zes duels) nederlaag om in draw dankzij goal in blessuretijd

Sport | RWDM blijft het moeilijk hebben om onder stoom te komen. De Brusselaars domineerden weliswaar de hele eerste helft tegen Jong Genk, maar slaagden er (mede dankzij een fantastische Tobe Leysen) niet in om een goal te scoren. Toen Jong Genk in de tweede helft de 0-1 nette, leek RWDM niet meer capabel om nog iets tegen te doen tot Youssef Challouk diep in blessuretijd toch nog de 1-1 kon bewerkstelligen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was al de derde keer in zes duels dat RWDM een nederlaag toch nog kon omzetten in een gelijkspel door in blessuretijd nog een goal te scoren.

Op de eerste speeldag redde Biron nog een punt in minuut 93 nadat Virton (via Anne) in de 87e minuut op 1-0 was gekomen. Op de vierde speeldag leek RSCA Futures de volle buit mee te komen graaien in het Edmond Machstensstadion (0-2 na 85 minuten), maar via goals van Vorogovskiy (87e minuut) en O'Brien (93e minuut) kon er in extremis toch weer een puntje gesprokkeld worden. En nu was het dus aan Challouk om in de 96e minuut nog een punt uit de brand te slepen tegen Jong Genk.

En zo telt RWDM na zes speeldag negen punten in plaats van zes punten. Met zes op achttien zou er ongetwijfeld een crisissfeer heersen in Molenbeek, maar dankzij de drie late treffers en de drie extra punten blijft het (voorlopig) bij wat twijfels over de titelambities.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.