Waar ligt de toekomst van Jason Denayer?

Rode Duivels | Jason Denayer kent een heel vreemde zomer. De centrale verdediger zit al sinds 1 juli zonder club, maar hij werd toch opgeroepen voor de Rode Duivels. Wat brengt de toekomst voor de Belg, die de afgelopen maanden tal van aanbiedingen naast zich neerlegde?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jason Denayer speelde de afgelopen jaren bij Olympique Lyon en daar presteerde hij naar behoren. De centrale verdediger was er een basisspeler, maar toen bleek dat hij zijn aflopende contract niet zou gaan verlengen, verdween hij steeds meer uit beeld. Daardoor kwam hij vorig seizoen nog maar 21 matchen in actie.

Interesse genoeg

Denayer hoopte als transfervrije speler op zijn 27ste de stap naar een Europese topclub te zetten, maar die ploegen kwamen niet aankloppen. Tijdens de afgelopen transferperiode werd de ex-speler van Manchester City, Celtic Glasgow, Galatasaray, Sunderland en Lyon gelinkt aan ploegen zoals Celta de Vigo, Fulham, Galatasaray, Club Brugge, Valencia, Torino, Al-Nassr, Besiktas, Wolverhampton en Nottingham Forest, maar geen enkele club leek in de smaak te vallen bij de Belg. Daardoor heeft hij in september nog steeds geen club en Denayer moet stilaan gaan beseffen dat hij dringend een club moet vinden. Het Nieuwsblad meldt dat AS Roma, Wolverhampton en Olympiacos nog steeds interesse hebben. Bieden zij weldra een oplossing?

De tijd dringt, dat is een understatement. De competities zijn volop bezig en hij zal zonder matchritme moeten instappen bij een team. Bovendien zijn de ploegen overal al gevormd, waardoor hij dus stevig zal moeten knokken om in de basis te geraken. Daarnaast is er het grote probleem bij de nationale ploeg. Het WK start in november en zonder club zal Denayer niet meegaan naar het WK.

Geen club = geen WK

Toch riep bondscoach Roberto Martinez hem op voor de interlands tegen Wales en Nederland, maar hij zal niét in actie komen. "Het is belangrijk dat we een context meegeven: Jason is 27 jaar, heeft veel kwaliteiten, heeft Champions League gespeeld en droeg ons shirt in zeven van de acht WK-kwalificatiewedstrijden. Hij is een belangrijke speler voor ons en nu moeten we er dan ook zijn voor hem", sprak Martinez op zijn persconferentie zijn steun uit.

De verdediger kreeg echter ook een waarschuwing van de bondscoach. "Met ons meetrainen zal hem deugd doen, maar als je geen wedstrijden speelt in clubverband, kan je ook niet bij de nationale ploeg spelen. Zonder club, geen WK. Als je geen werkgever hebt, kan je moeilijk op je beste niveau geraken."

Denayer zit op zijn 27ste in een bijzonder vreemde situatie en de komende dagen en weken zal hij snel een club moeten vinden.

Volg de UEFA Nations League-wedstrijd tussen België en Wales op donderdag 22 september vanaf 20u25 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top