Italië-Engeland is de topper van de vijfde speeldag van de Nations League

Sport | Nu er nog twee maanden te gaan zijn voor het WK in Qatar, smeren de nationale voetbalploegen van het Europese continent hun kuiten in voor de UEFA Nations League. De laatste twee ronden van de groepsfase vinden eind september plaats. Proximus Pickx blikt vooruit naar de vijfde speeldag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Donderdag, terwijl onze Rode Duivels Wales ontvangen, reist Nederland, leider van groep 4, naar Polen voor de vijfde speeldag van de Nations League in divisie A. Oranje staat momenteel drie punten voor op onze nationale ploeg en ze weten dat een overwinning hen een mooie uitgangspositie kan geven wanneer ze onze Rode Duivels op de slotdag ontvangen. Polen, derde in de groep, zal het ongetwijfeld ook goed willen doen in hun laatste officiële wedstrijd voor hun thuispubliek voor het WK van 2022.

Regerend wereldkampioen Frankrijk neemt het op dezelfde dag in eigen land op tegen Oostenrijk. De Fransen hebben geen enkele wedstrijd in groep 1 gewonnen en weten nu al dat ze geen dubbelslag kunnen halen. Het is aan Didier Deschamps en zijn mannen om hun eer te redden twee maanden voor ze hun titel verdedigen in het Midden-Oosten.

Iberische derby

De clash van de vijfde wedstrijdronde vindt vrijdag plaats tussen Italië en Engeland in groep 3. De Engelsen mogen al niet rekenen voor een plaats bij de laatste vier, zeker na de verpletterende 4-0 thuisnederlaag tegen Hongarije en met een achterstand van vijf punten op de Hongaarse leiders. De Squadra Azzurra weten dat het erg moeilijk zal worden, maar ze zullen streven naar een overwinning om hun hoop levend te houden. Tegelijk maakt Duitsland kans om de groep aan te voeren als het thuis wint van het verrassende Hongarije.

In groep 2 ten slotte zetten Spanje en Portugal hun duel voort tegen respectievelijk Zwitserland en Tsjechië. La Roja staat momenteel één punt voor op de ploeg van Cristiano Ronaldo, die geen ruimte voor fouten heeft als ze de toppositie willen behouden. Op de laatste speeldag van het toernooi zullen we een spannend duel tussen Spanje en Portugal zien. Het is de vraag of het een beslissend duel is of dat de kaarten vooraf al zijn gelegd.

Het speelschema van speeldag 5 in de UEFA Nations League op Eleven Sports:

Donderdag 22 september

Vrijdag 23 september

Zaterdag 24 september

Volg de UEFA Nations League op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top