Saelemaekers speelt zich in de kijker met tweede UEFA Champions League-goal op een week tijd

Sport | Vier op zes en leider in Groep E van de Champions League. AC Milan heeft zijn start in het kampioenenbal dus niet gemist. En daar is een landgenoot mede verantwoordelijk voor. Niet zomeraankopen Charles De Ketelaere of Divock Origi, maar Alexis Saelemaekers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Milan was voor aanvang van het duel gewaarschuwd. Waar de Rossoneri gelijk speelden op de openingsspeeldag tegen Red Bull Salzburg, wist Dinamo Zagreb uit te pakken met een stuntzege tegen Chelsea. De Kroaten zakten dus met veel vertrouwen af naar de modestad. Met de rust in zicht brak de onvermijdelijke Olivier Giroud een moeizame partij voor Milan helemaal open. De Franse spits miste niet vanaf de penaltystip en zorgde ervoor dat Milan met een voorsprong naar de kleedkamer trok. 

In de voetsporen van Ibrahimovic

En dan moest het moment van Alexis Saelemaekers nog komen. De Belg hielp tegen Salzburg zijn team aan een punt op de openingsspeeldag met de 1-1-gelijkmaker. Saelemaekers drukte tegen de Oostenrijkers zijn stempel bij Milan. Hij maakte het Salzburg lastig met zijn acties op rechts en prima voorzetten en zorgde met een knappe afwerking voor de belangrijke gelijkmaker voor Milan. Zijn eerste goal op het kampioenenbal was er meteen één die kon tellen.

Saelemaekers staat niet meteen te boek als een goalgetter, vermits het van januari geleden was dat hij nog eens scoorde. Maar gisterenavond was het opnieuw prijs. De flankspeler, opnieuw bedrijvig en energiek, kopte de 2-0 tegen Dinamo Zagreb voorbij doelman Dominik Livakovic. Saelemaekers werd zo de eerste Milan-speler die er in slaagt om op de eerste twee speeldagen van de Champions League te scoren sinds ene Zlatan Ibrahimovic in 2010-11. Een feitje dat deugd moet doen bij de Belg.

Want Saelemaekers is geen certitude in de basiself van coach Stefano Pioli. Slechts voor de derde keer in acht matchen stond hij in de basis. In de Serie A is hij meestal invaller.

Zeldzaam profiel

Twee opstekers op korte tijd dus voor Saelemaekers die hij kon gebruiken. De Belg zat namelijk een tijdje niet goed in zijn vel. "Ik heb misschien wel een moeilijke periode gekend. Maar een carrière bestaat niet enkel uit topmomenten, er zijn ook periodes waarin je als speler niet goed in je vel zit of je niveau niet haalt. Het belangrijkste is echter dat ik altijd hard ben blijven werken op training”, zei Saelemaekers aan MediaSet

De timing voor zijn heropflakkering kon niet beter vallen voor Saelemaekers. Over enkele dagen maakt bondscoach Roberto Martinez namelijk zijn selectie voor de Nations League-wedstrijden van de Rode Duivels bekend. Vraag is nu of Saelemaekers zich opnieuw in de kijker heeft gespeeld. In de voorbije vier Nations League-matchen kreeg onze landgenoot namelijk geen enkele speelminuut.

Saelemaekers is een knokker, eentje die een overdosis energie mee kan nemen naar de Rode Duivels en op die manier een zeldzaam profiel is. Onlangs zat bondscoach Martinez nog in de tribunes van Westerlo om te kijken naar de prestaties van Nacer Chadli. “Hij staat steevast op onze lijst”, zei Martinez daarover. Het wordt weer wikken en wegen dus voor de bondscoach. Kiest hij straks voor bijvoorbeeld de energie van de jongere Saelemaekers, of voor de ervaring van oudgediende Chadli?Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top