Nicolás Castro aast op een basisplaats bij Genk

Sport | De jonge Nicolás Castro arriveerde deze zomer bij Racing Genk en bulkt van het potentieel. De aanvallende middenvelder heeft dit seizoen een basisplaats om voor te spelen in Limburg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wordt hij de nieuwe sensatie in de Jupiler Pro League? Nicolás Castro is nog maar 21 lentes jong, maar heeft in onze competitie al geweldige dingen laten zien. De Argentijnse speler begon zijn carrière bij Newell's Old Boys, waar hij een vaste waarde werd. Diezelfde club trainde Lionel Messi en verwelkomde Diego Maradona, Gabriel Batistuta en David Trezeguet. Castro moet de leegte opvullen die de Genkse aanvallende middenvelder Kristian Thorstvedt achterliet. De Noor trok naar de Serie A.

Ambitieuze maar realistische youngster

Castro heeft altijd een droom gehad: bij de Albiceleste spelen, naast zijn idool Lionel Messi. Daarvoor moet hij het hele seizoen presteren op clubniveau. Racing Genk lijkt bereid hem een kans te geven. De jonge Argentijn heeft al vooruitgang geboekt op individueel niveau. "De afgelopen weken heb ik mijn individuele conditie op peil gehouden. Ik heb in de training al gemerkt dat het niveau hier hoger ligt dan in Argentinië. Dat vind ik leuk, want ik wil hier een stap zetten in mijn carrière", vertelde hij aan Het Belang van Limburg.

Om zijn ambities waar te maken, heeft Nicolás Castro speeltijd nodig. Zijn coach, Wouter Vrancken, laat hem voorlopig op de bank starten en gunt hem meestal een half uur speeltijd. “Ik voel me kiplekker bij Genk en ik ben onder de indruk van wat ik hier gezien heb", zegt hij. “Als je ziet wie hier de afgelopen jaren de revue is gepasseerd... Deze club opent de deuren voor heel Europa.” Tegen Union afgelopen zondag kreeg hij meer speeltijd: hij mocht in de eerste helft de geblesseerde Joseph Paintsil vervangen en nam toen de rol over van Bilal El Khannouss, die de flank voor zijn rekening nam. Hoewel hij niet beslissend was, bewees hij wel dat hij goeie voeten heeft.

Mogelijkheden tegen AA Gent

Het valt nog te bezien in welke fysieke conditie Paintsil verkeert. Als de Ghanees een paar dagen geblesseerd blijft, zou de jonge Argentijn aan de aftrap kunnen staan tegen Gent. Maar Paintsil denkt niet dat het zo’n vaart zal lopen: "Mijn blessure? Ik denk niet dat het te ernstig is. Ik werd tijdig vervangen. Dat leek me beter dan langdurig aan de kant te staan. Misschien kan ik er tegen Gent bij zijn", hoopt hij.

De één zijn dood is de ander zijn brood: die vlieger gaat niet meteen op voor Castro. Gezien zijn kwaliteiten hoeft hij niet te wachten op een tegenvaller van een teamgenoot om aan de aftrap te staan. Hij heeft gewoon speeltijd nodig om te laten zien wat hij kan. "Castro is iemand die graag veel feedback krijgt, iets wat ik respecteer en toejuich", vertelde zijn Limburgse coach aan Het Nieuwsblad. Net als Alejandro Pozuelo, wil Castro de bal. Hij kan het spel verdelen met korte passes en lange ballen. Zijn afstandsschot, zoals hij tegen Union liet zien, is ook niet kwaad. Om meer invloed te hebben op het spel van de Limburgers moet hij nog meer matchritme opdoen. Maar zijn coach heeft vertrouwen in hem, en zijn status als invaller zou weleens snel kunnen veranderen...

Het speelschema van speeldag 9 in de Jupiler Pro League

Vrijdag 16 september

Zaterdag 17 september

Zondag 18 september

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top