Twee Nations League-duels vormen laatste rechte lijn richting WK in Qatar voor België

Rode Duivels | De Rode Duivels maken zich op voor de laatste twee wedstrijden van de groepsfase in de Nations League, dit op donderdag 22 en zondag 25 september. Er wachten nog twee stevige duels tegen Wales en Nederland. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bijna twee maanden resteren ons nog tot 23 november, de dag dat België zijn WK voetbal zal openen tegen Canada. Vooraleer we aan het wereldkampioenschap kunnen denken, zijn er eerst nog andere verplichtingen die afgewerkt moeten worden. Zo moeten de nationale selecties in Europa in september de groepsfase van de UEFA Nations League nog afronden. Het ultieme doel in de A-divisie, waaronder voor de Rode Duivels, is de Final Four bereiken.

Karakter tonen

Momenteel vertoeven onze Rode Duivels op plaats twee in Groep 4. Met zeven punten staan ze er drie achter op groepsleider Nederland. Er is met andere woorden geen marge meer voor fouten bij de Belgen. Nederland wacht België alvast op voor de allerlaatste speeldag op 25 september. Alvorens daar aan te denken, moeten de Rode Duivels eerst de klus in het eigen Koning Boudewijnstadion klaren tegen Wales op 22 september.

De recente geschiedenis heeft aangetoond dat de twee tegenstrevers geen walk in the park zullen opleveren voor België. Nederland gaf eerder in de groepsfase België een pandoering. In Brussel werd het een klinkende 1-4-zege voor Oranje. Wat Wales betreft zit de wrede uitschakeling op Euro 2016 nog in het geheugen. Wales belette toen België een plaats in de halve finales. Ook de onderlinge duels nadien durfden de Welshmen het onze Rode Duivels knap lastig maken. Het heenduel in de groepsfase in Cardiff eindigde op een 1-1-gelijkspel. De Duivels zullen met andere woorden karakter moeten tonen en strijdvaardig zijn. In die optiek is het WK-lied van Oscar and the Wolf goed gekozen. De titel ‘Warriors’ kan alvast inspirerend werken.

Volg de laatste twee wedstrijden van de groepsfase in de UEFA Nations League tegen Wales (donderdag 22 september) en Nederland (zondag 25 september), telkens vanaf 20u45, op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top