Lossen de Bengals de NFL-verwachtingen in?

Sport | Aanstaande donderdag is het tijd voor de tweede speelweek in de Americanfootballcompetitie NFL. Daarin spelen Cincinnati Bengals een wedstrijd tegen Dallas Cowboys. De Bengals gooiden vorig seizoen hoge ogen, maar kunnen ze dit seizoen de verwachtingen opnieuw inlossen? Proximus Pickx ging uit op onderzoek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sportkenners en -critici konden hun ogen begin dit jaar niet geloven: de Super Bowl, de jaarlijkse hoogmis van de Americanfootballcompetitie, werd afgelopen februari gespeeld immers door topclub Dallas Cowboys en, gek genoeg, middenmotor Cincinnati Bengals. De Rams wonnen de wedstrijd (23-20), maar vooral de Bengals hadden indruk gemaakt en dat deed hun fans halsreikend uitkijken naar het volgende seizoen.

Blijven sleutelen aan het team

De Bengals draaiden aanvankelijk geen goed seizoen, maar tijdens de play-offs keerden ze wel hun kar. Ze versloegen de ene na de andere tegenstander en bereikten zo de finale, de Super Bowl. Coach Zac Taylor was er tot ieders verbazing in geslaagd om de sterktes van zijn team uit te spelen tegen de zwaktes van zijn directe tegenstanders en kreeg daarvoor heel wat lof.

De coach bleef tijdens het tussenseizoen naarstig verder sleutelen aan zijn team want hij wou de Bengals zo goed als mogelijk voorbereiden op de nieuwe jaargang waarin de verwachtingen van het publiek hoog zouden liggen.

Tijdens de voorcompetitie bleek er echter nog veel werk aan de winkel te zijn want de Bengals toonden zich lang niet zo solide als tijdens de play-offs en de daaropvolgende Super Bowl. Ze wonnen dan wel van de Rams (16-7), maar dat was volgens het publiek lang niet voldoende.

Gelukkig kan Taylor dit seizoen opnieuw beroep doen op quarterback Joe Burrow, een van de meest beloftevolle spelers uit de NFL. Burrows is een van de beste passers uit de competitie en volgens kenners zal zijn vormpeil mee bepalen hoe goed de Bengals dit jaar zullen presteren. Hopelijk houdt coach Taylor daar ook rekening mee.

Het speelschema van de NFL op Eleven Sports:

Vrijdag 16 september

Zondag 18 september

Maandag 19 september

Vrijdag 23 september

Volg het beste van NFL het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top