Abakar Sylla, de onverwachte Champions League-held van Jan Breydel

UEFA Champions League |

Abakar Sylla kende een debuut in de Champions League om nooit te vergeten. De jonge Ivoriaan voetbalde zich de hemel in tegen Bayer Leverkusen. Hij scoorde voor Club Brugge het enige doelpunt van de partij en bezorgde blauw-zwart op die manier een droomstart in Poule B.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge is met een ideaal scenario aan deze Champions League-campagne begonnen. Bayer Leverkusen, dat met 3 op 15 zeer twijfelachtig aan de competitie was begonnen, was niet in staat om Europees de rug te rechten. In de eerste helft primeerde bij beide ploegen een strakke organisatie. Moussa Diaby trof via een puik keepende Simon Mignolet nog de paal, zijn doelman Lukas Hradecky zag er even later minder goed uit.

Enkele minuten voor het einde van de eerste helft kon namelijk Abakar Sylla richting doel koppen na een corner van Andreas Skov Olsen. De Finse doelman Hradecky schatte de kopbal echter verkeerd in en duwde het leer zelf in eigen doel. Een enorme blunder van de doelman van Bayer Leverkusen, een droomdebuut voor de jonge Ivoriaan van Club Brugge die zijn eerste profdoelpunt wist te scoren. Sylla was overigens heer en meester in de defensie bij blauw-zwart. Mede dankzij hem wist Club ook de nul te houden. 

“Bijzonder veel kwaliteiten”

Het doelpunt was niet de enige kers op de taart voor Sylla. Zo ontving het nieuwe goudklompje van Club Brugge ook de prijs van Man van de Match. Zijn ploegmaats haalden dan ook logisch de loftrompet boven na afloop van de partij. “Sylla is een goede kerel die snel dingen oppikt. Als hij dit niveau kan blijven aanhouden, dan heeft hij een geweldige carrière voor de boeg”, aldus Simon Mignolet na de match. “Abakar heeft bijzonder veel kwaliteiten. En hij is ook nog eens een natuurlijke leider”, voegde coach Carl Hoefkens er nog aan toe. 

In één klap is Sylla nu de nieuwe chouchou op Brugge. De aankondiging van zijn komst ging in september vorig jaar nochtans geruisloos voorbij. Sylla was dan ook een nobele onbekende, die speelde voor Société Omnisports de l’Armée - een militaire ploeg in zijn thuisland - en in eerste instantie aansloot bij Club NXT. Voor amper 200.000 euro slaagde de landskampioen er vervolgens in om Sylla naar België te halen. Club Brugge heeft met andere woorden goud in handen.

Dit seizoen kreeg de carrière van Sylla een onverwachte boost van jewelste. Toen Stanley Nsoki besloot om de deur van Jan Breydel achter zich toe te trekken, moest Club Brugge snel schakelen. Op speeldag 3 kwam Sylla voor het eerst piepen, met een invalbeurt van net geen half uur tegen Zulte Waregem. Sindsdien miste de Ivoriaan geen enkele minuut. Intussen haalde Club Brugge nog defensieve versterking erbij met Dedryck Boyata, maar het mag duidelijk zijn dat deze Sylla niet meteen uit de Brugse ploeg zal verdwijnen.


Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top