Ook in de Champions League is Witsel de patron achterin bij Atlético Madrid

Sport | Axel Witsel speelt sinds zijn overstap naar Atlético Madrid steevast achterin in de defensie. Ook in het Champions League-duel tegen Porto was de Rode Duivel nauwelijks op een foutje te betrappen. Witsel zorgde voor stabiliteit en bekroonde zijn solide partij met een assist voor de winnende treffer van Antoine Griezmann.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In dezelfde groep als Club Brugge, dat knap won met 1-0 van Bayer Leverkusen, stonden Atlético Madrid en FC Porto tegenover elkaar. Bij Atlético mochten zowel Axel Witsel als Yannick Carrasco aan de aftrap verschijnen. Die laatste mocht na de rust in de kleedkamer blijven, Witsel stond een hele match in de achterhoede. Bij een 1-1-stand in het absolute slot (lees: de 101ste minuut) kon Witsel de bal op hoekschop doorkoppen, waardoor Antoine Griezmann alsnog de definitieve 2-1 wist vast te leggen.

Atlético maakte dankzij de zege komaf met een mindere statistiek. Zo konden de Spanjaarden al acht thuiswedstrijden op een rij niet winnen in Europa. De laatste thuiszege dateerde al van 27 oktober 2020. Die statistiek mag nu dus de vuilbak in.

Geen noodoplossing

De ingeving van Atlético-coach Diego Simeone om Witsel een rij achteruit te schuiven, lijkt een blijver te zijn bij Atleti. Het is met andere woorden geen noodoplossing van El Cholo. Witsel wordt intussen al de nieuwe maarschalk van Atlético genoemd. 

"Witsel brengt rust aan de bal achterin, is opbouwend een verbetering en hij vindt makkelijk iemand op het middenveld", merkte Michael Van Vaerenbergh, La Liga-volger en commentator bij Eleven Sports, reeds op. Een hoog percentage van zijn passes komt aan bij ploegmaats. Niet geheel verrassend, want ook als middenvelder werd hij geroemd om zijn techniek en balbehandeling.

Complete speler

Het lijkt er dus op dat Simeone met Witsel een oplossing gevonden heeft voor de verdedigende problemen waarmee Atlético vorig seizoen kampte. Onze landgenoot komt niet alleen verdedigend goed uit de verf, hij heeft daarbovenop de voetballende kwaliteiten om klinisch uit te verdedigen. “Axel is een heel complete speler”, zei Gavi Garcia eens, ex-ploegmaat bij Benfica en Zenit en nu nog steeds een goede vriend van Witsel.

Witsel zorgt voor tactische flexibiliteit bij Simeone. “We stellen hem op als centrale verdediger, maar hij neemt ook deel aan het spel als middenvelder wanneer de ploeg aanvalt', zei de Argentijnse coach over zijn ingreep. 

Het wordt vooral uitkijken of Belgisch bondscoach Roberto Martinez ook pap zal lusten van de nieuwe positie voor Witsel. Martinez zei onlangs nog aan Het Laatste Nieuws over Witsel: “Ik denk niet dat Atlético Madrid hem als centrale verdediger heeft gehaald, maar in geval van nood kan je hem daar zetten. Bij de nationale ploeg is er al jaren een continuïteit met Witsel als nummer zes. Het zou gevaarlijk zijn om hem uit die rol weg te halen. Hij geeft het team structuur en evenwicht.”Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top