RWDM sluit transferzomer af met maar liefst 11 nieuwe huurlingen

Sport | RWDM kon met Youssef Challouk en Alexis De Sart nog twee interessante namen naar het Edmond Machtensstadion lokken op deadline day. Het duo komt op huurbasis voetballen bij de ambitieuze Brusselaars waardoor het aantal huurlingen bij RWDM op elf werd gebracht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Naast Challouk (KV Kortrijk) en De Sart (R. Antwerp FC) kwamen er ook nog zes Brazilianen tijdelijk over van zusterclub Botafogo terwijl ook Crystal Palace twee jongens naar Molenbeek stuurde. Zowel Botafogo als Crystal Palace zijn in handen van John Textor; die dus ook de plak zwaait bij RWDM.

Tot slot maakte ook Olivier N'Zi nog een huuroverstap naar RWDM. De verdediger werd in het begin van de transferperiode al weggehaald bij het Oostenrijkse SV Kapfenberg.

Elf huurlingen dus voor RWDM, dat daarmee veruit de meeste huurdeals bewerkstelligde. Lommel SK, SK Beveren en RE Virton (elk vier) volgen op ruime afstand. In totaal werden er 35 huurspelers naar de Challenger Pro League gehaald.

RSCA Futures en Club NXT waren de enige teams die geen huurspeler aan de selectie toevoegden. Bij de profclubs was Lierse het minst te vinden voor het huren van spelers. Zij huurden enkel Toon Raemaekers bij KV Mechelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top