DEADLINE DEALS (CPL): De Ridder en De Sart met 'last minute' transfers naar 1B; Aabbou weg bij Virton

Sport | In de laatste uren van de transfermarkt hebben Steve De Ridder en Alexis De Sart nog op het nippertje een transfer versierd naar de Challenger Pro League. De Ridder gaat aan de slag bij KMSK Deinze terwijl De Sart speelminuten gaat zoeken bij RWDM. Jamal Aabbou verlaat de competitie dan weer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de 35-jarige Steve De Ridder wordt een seizoentje Deinze mogelijk een laatste kunststukje in zijn lange carrière. De aanvallende middenvelder verliet in 2006 de toenmalige tweede klasse (VW Hamme) om naam te maken in Nederland (De Graafschap, Utrecht), Denemarken (Kopenhagen) en Engeland (Southampton, Bolton).

Daarnaast speelde hij in eigen land ook nog voor Zulte Waregem, Sporting Lokeren en STVV. Bij die laatste club was hij overbodig geworden waardoor hij nu via Deinze toch nog een mooi einde van zijn carrière wil beleven. De Ridder tekende een contract voor één seizoen.

RWDM slaagde er in extremis dan weer in om Alexis De Sart naar het Edmond Machtensstadion te lokken. De middenvelder komt op huurbasis over van R. Antwerp FC en moet samen met die andere deadline day-nieuwkomer Youssef Challouk de lijnen op het Molenbeekse middenveld gaan uittekenen. De Sart speelde dit seizoen nog geen minuut voor Antwerp nadat hij zich vorig jaar ook al tevreden moest stellen met een rol als invaller.

Voor Jamal Aabbou werd er dan weer een uitleenbeurt geregeld aan FC Knokke (eerste nationale). De spits van Virton kreeg voor z'n vertrek nog wel een contractverlenging bij de Luxemburgers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top