Timo Werner herleeft bij RB Leipzig

Sport |

Na twee seizoenen bij Chelsea gespendeerd te hebben, keerde de Duitse aanvaller Timo Werner terug naar RB Leipzig in de Bundesliga. De international vond er in het seizoensbegin nieuw voetbalgeluk en ging er explosief van start.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Werner werd bij Chelsea bespot om zijn missers en was in Londen ook maar een schaduw van de spits die voordien fonkelde in de aanvalslinie van Leipzig. In twee jaar tijd trof hij namens de Blues 23 keer raak in 89 wedstrijden, waarvan 10 keer in de Premier League. Matige statistieken voor een speler met een prijskaartje van 50 miljoen euro

Deze zomer beslisten ze op Stamford Bridge dan ook om afscheid te nemen van Werner. Hij vierde voor een bedrag van 20 miljoen euro zijn rentree bij die Roten Bullen. In de Duitse eerste klasse voelt hij zich opnieuw als een vis in het water.

Hattrick in de beker

Voorlopig is de retour van Werner een goede zaak gebleken. Op de eerste speeldag van de nieuwe competitie liet hij tegen Keulen meteen de netten trillen en op de derde speeldag leverde hij een assist af aan Christopher Nkunku.

Daarnaast toonde de spits eind augustus geen genade voor vierdeklasser Teutonia 05 in de DFB Pokal. Hij scoorde een hattrick en gaf ook een assist in een vlotte 8-0 overwinning. Het betekende een enorme boost voor zijn zelfvertrouwen, dat in Engeland ontegensprekelijk flink gekelderd was.

Concurrentie

Werner komt nu terecht in een goed geoliede machine die vorig jaar vierde eindigde in competitieverband en zelfs de beker won. Zowel Nkunku (20) als André Silva (11) waren goed bij schot in de Bundesliga en hadden een belangrijk aandeel in de eindklassering.

Het jeugdproduct van Stuttgart is een speler die presteert naargelang het vertrouwen dat hij heeft en krijgt. Werner is nu weer thuis en het is aan hem om opnieuw uit te groeien tot een belangrijke schakel.

Het programma van speeldag 6 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 10 september

Zondag 11 september

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in het gamma Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top