DEADLINE DEAL (CPL): IJslandse goalgetter tekent bij Beerschot

Sport | Beerschot VA lijkt op de slotspeeldag nog een extra spits toe te gaan voegen aan de selectie. De IJslander Nokkvi Thorisson zou - volgens zijn huidige werkgever KA Akureyri - op 't Kiel zijn om medische testen te ondergaan én een contract te tekenen bij de Mannekes.

Door Pickx

Deel dit nieuws


Volgens de officiële website van Akureyri is Thorisson maandag vertrokken vanuit Ijsland om dinsdag (vandaag) op 't Kiel de laatste regelingen te treffen rond een overgang van Akureyri naar Beerschot. De 23-jarige spits landde alvast met de nodige adelbrieven in België; want Thorisson is momenteel de topschutter in de Ijslandse eerste klasse. Hij scoorde al 17x in 19 duels en gaf daarnaast ook nog vijf assists.

Thorisson is bij het nummer twee van de Besta Deild ploegmaat van Bryan Van den Bogaert. De flankverdediger speelde jaren in 1B (Antwerp, Westerlo en RWDM) en is nu titularis bij Akureyri. Ook Jonathan Hendrickx (ex-Lommel en ex-Lierse) en Sebastiaan Brebels (Lierse) hebben een recent verleden bij de club en zullen Thorisson ongetwijfeld al verteld hebben over het wel en wee van de Challenger Pro League.

Bij Beerschot moet Thorisson de concurrentie aangaan met Thibo Baeten en (huurling) Nauris Petkevicius.

UPDATE

Inmiddels heeft Beerschot VA de transfer geofficialiseerd. Thorisson tekende een contract voor drie seizoenen (met optie voor nog een extra jaar) op 't Kiel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top