Fuakala vindt dan toch nog een uitweg bij Deinze en trekt naar eerste nationale

Sport | Nathan Fuakala heeft op de valreep toch nog een transfer versierd. De centrale verdediger zat al een tijdje op een zijspoor bij KMSK Deinze en gaat nu - via een uitleenbeurt - speelplezier zoeken bij Francs Borains.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 21-jarige Franse Congolees was twee seizoenen geleden titularis bij Club NXT toen de club een eerste passage maakte in 1B. Op basis van die prestaties versierde Fuakala een transfer naar KMSK Deinze, maar daar slaagde hij er nooit in om door te breken.

Vorig seizoen kreeg hij van Wim De Decker welgeteld 45 minuten (als invaller) tegen Lommel SK en voor het overige mocht de verdediger vooral al blij zijn als hij mee op het wedstrijdblad stond. En ook dit seizoen bleek al snel dat de nieuwe trainer Takahisa Shiraishi het niet echt begrepen had op de robuuste verdediger.

Via een uitleenbeurt aan de onverwachte co-koploper van eerste nationale hoopt Fuakala zijn carrière te (her)lanceren. De verdediger ligt nog tot eind dit seizoen onder contract bij Deinze en zal dus bij zijn terugkeer uit de Borinage een vrije speler zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top