Abou Ba moet Seraing de nodige duelkracht bijbrengen

Sport | Seraing boekte tegen KV Mechelen een broodnodige zege. De Metallos geraakten zo weg van de laatste plaats. Tegen KV Mechelen maakten de fans ook kennis met aanwinst Abou Ba.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Seraing mag dan een satellietclub zijn van FC Metz, toch weten ze ook elders talentvolle spelers te strikken. Abou Ba werd door FC Nantes uitgeleend aan de Belgische eersteklasser. De Fransman moet met zijn fysieke kracht Seraing wat meer ‘body’ geven, al was zijn eerste match in België geen groot succes.

De website WhoScored.com, gespecialiseerd in statistieken, kende de nieuwkomer een score van 5,83 op 10 toe. Daarmee behaalde hij de slechtste score van alle veldspelers. Zijn passing verliep nog goed, maar hij won amper duels en daardoor was het geen verrassing dat trainer José Jeunechamps hem op het uur naar de kant haalde.

Kan hij zich tonen op het hoogste niveau?

Het is uiteraard nog veel te vroeg om een speler al te beoordelen na één wedstrijd. De komende maanden moet blijken of Abou Ba zich kan opwerken tot een sterkhouder op het middenveld. De speler hoopt zich te tonen bij Seraing, want de afgelopen jaren werd hij vaak uitgeleend. FC Nantes stalde hem eerder al bij Aris Saloniki in Griekenland en bij de Italiaanse clubs Cosenza en Alessandria.

Abou Ba heeft tot op heden nog maar 14 wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau. Hij werkte die matchen af bij Aris Saloniki. In Italië en Frankrijk kwam hij niet verder dan de tweede klasse, aangezien hij geen enkel duel speelde voor FC Nantes in de Ligue 1. Seraing heeft een optie om zijn huurcontract met een jaar te verlengen, dus de speler heeft er alle belang bij om dit seizoen goed voor de dag te komen.

Dienende speler

Abou Ba is een speler die wordt aanzien als een waterdrager, iemand die het vuile werk opknapt voor anderen. Als verdedigende middenvelder legt hij vooral de focus op zijn defensieve taken, offensief is zijn bijdrage beperkt. Ba speelde tot op heden 100 profwedstrijden, waarin hij slechts 3 keer scoorde en 7 assists uitdeelde.

Komend weekend ontvangt Seraing Club Brugge, waar Ba dus een hoger niveau zal moeten halen dan tegen KV Mechelen. Als Ba zijn fysieke kwaliteiten in de strijd kan gooien, kan hij wel eens een taaie klant worden voor de Brugse middenvelders. Trainer José Jeunechamps hoopt alvast dat Ba zijn beste niveau weet te halen tegen de landskampioen.

Volg de Jupiler Pro League, met op zaterdag 10 september om 18u15 de partij tussen RFC Seraing en Club Brugge, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top