Anderlecht voelt de afwezigheid van Adrien Trebel

Sport | RSC Anderlecht moet komend weekend winnen, anders is de crisis compleet. Na een 1 op 9 mogen de troepen van Felice Mazzu niet opnieuw punten laten liggen op het veld van Westerlo. Mazzu zoekt een oplossing op het middenveld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht verloor van Young Boys Bern, maar wist zich via de strafschoppen toch te plaatsen voor de groepsfase van de Conference League. Nadien volgden nederlagen tegen Union SG en AA Gent, plus een gelijkspel tegen OHL. Anderlecht liet een makke indruk achter en kon zelden een vuist maken. De slechte resultaten van Anderlecht vallen net samen met de onbeschikbaarheid van Adrien Trebel. De Franse middenvelder deed het goed sinds de start van het seizoen en Mazzu zoekt een vervanger voor hem. De middenvelder is door een schouderblessure nog maanden buiten strijd.

Belangrijk type

Anderlecht liet Kristoffer Olsson en Josh Cullen de afgelopen mercato vertrekken, waardoor er op het middenveld spelers hun kans kregen. Trebel is één van hen en hij deed het naar behoren, maar er mag niet worden vergeten dat Anderlecht ook met hem in de ploeg een absolute wanprestatie leverde op het veld van Cercle Brugge (1-0-nederlaag). Mazzu zag in Trebel een belangrijke speler en het is nog zoeken naar zijn vervanger. Vorig jaar koos Kompany voor een centraal middenveld dat een goed positiespel had met daarbij vooral veel voetballend vermogen. Cullen en Kana deden het zo bijzonder goed in de play-offs, maar Mazzu kiest voor een heel andere aanpak. Hij wil meer dynamische spelers op het middenveld en het duo Kana-Arnstad zag af tegen Union SG, tegen AA Gent moesten Marco Kana en Yari Verschaeren het proberen op te lossen. Dat lukte niet.

Tegen OHL kreeg aanwinst Abadou Diawara een kans en hij deed het naar behoren. Hij was balvast, zorgde voor een goede passing en bracht veel duelkracht bij, maar de ex-speler van AS Roma heeft een groot gebrek aan matchritme nadat hij al maanden niet meer speelde. Na de rust zakte hij weg en oogde hij vermoeid, waardoor hij in de fout ging bij de 1-2 van OHL.

Diawara is een grote kanshebber

Mazzu zal toch de kaart van de 25-jarige Diawara trekken, want de coach wil meer ervaring en duelkracht in het team brengen. Mede daardoor zal ook Jan Vertonghen (35) in de ploeg komen. Diawara moet de komende wedstrijden ritme opdoen en zo snel mogelijk 100% topfit worden.

Mazzu kan hem misschien best koppelen aan Majeed Ashimeru of Marco Kana, om de defensieve taken op het middenveld beter te verdelen. Tegen Westerlo is de kans groot dat Diawara in de basis gaat starten. Met Kana, Arnstad en Ashimeru heeft Mazzu de nodige opties om naast hem te posteren. Het valt ook niet uit te sluiten dat Ashimeru weldra in de basis zal worden gedropt, maar de Ghanees is ook al een tijdje op de sukkel met kleine blessures.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 11 september om 13u30 het treffen tussen Westerlo en Anderlecht,  het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top