Julien Duranville beleeft een droomweekend en is lichtpunt in donkere periode van Anderlecht

Sport | De zevende speeldag in de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons. Tijd om de balans van het voorbije weekend op te maken. Zoals iedere maandag kiest Pickx Sports een MVP en doelpunt van het weekend en zet het een markant cijfer in de aandacht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Julien Duranville

Het was uiteraard uitkijken naar het mogelijk debuut van Jan Vertonghen bij Anderlecht, maar achteraf was het toch vooral de naam van Julien Duranville die over de lippen ging na de match tegen OHL. De 16-jarige flankspeler bracht een zwalpend Anderlecht weer in de partij door op een prachtige manier de 1-1 te scoren. Met zijn dribbels zorgde hij bovendien ook voor de nodige paniek bij de bezoekende defensie. Duranville had vrijdag ook nog voor RSCA Futures gespeeld in de Challenger Pro League, waar hij ook had gescoord. Op 16-jarige leeftijd wist het toptalent in één weekend in twee verschillende kampioenschappen te scoren.

Doelpunt van het weekend: Denis Dragus

Standard boekte een 6 op 6, maar tegen KV Oostende pakten de Rouches gevleid de drie punten. Standard liet ook goede dingen zien op het veld en vooral de heerlijke volley van Dragus was een lust voor het oog. De Roemeen knalde het leer via de lat keihard in doel en dat was genoeg voor een belangrijke driepunter. We brengen ook een eervolle vermelding voor de 0-1 van Jón Dagur Thorsteinsson op het veld van Anderlecht, maar dat doelpunt leverde enkel een draw op.

Het cijfer van het weekend: 21

Antwerp raast doorheen de Jupiler Pro League. De Great Old won vlot met 3-0 van Westerlo en na zeven speeldagen staat er een 21/21 genoteerd. Daardoor heeft het team van Mark van Bommel al vijf punten meer dan eerste achtervolgers Club Brugge en KRC Genk. Antwerp presenteert zich dit seizoen als een grote titelkandidaat.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top