Is Stipe Perica het aanvalswapen dat Standard miste?

Sport | Renaud Emond lijkt het scoren verleerd te zijn en Noah Ohio wist zich tot op heden nog niet door te zetten bij Standard. Het was daarom zeker geen verrassing dat de club nog een nieuwe aanvaller zocht. De Rouches hopen met Stipe Perica hun goalgetter te hebben gevonden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard kondigde via een grappige video de komst van Stipe Perica aan. De 27-jarige Kroaat kwam over van Maccabi Tel Aviv en tekende voor drie jaar in de Vurige Stede. In Luik hopen ze dat Perica de leemte in de aanval kan opvullen, aangezien Standard op aanvallend vlak heel erg afhangt van Selim Amallah. Perica speelde in het verleden voor Chelsea en Udinese en zou een meerwaarde moeten zijn.

De aanvaller had meteen heel veel zin in een avontuur bij Standard. Hij dwong zijn club, die zich aanvankelijk verzette tegen een transfer, om te onderhandelen met de Belgische club. De motivatie is dus zeer groot bij de speler, maar hij gaat zeker tijd nodig hebben om ingepast te worden in het systeem en de manier van spelen van trainer Ronny Deila.

Gescoord tegen Standard

Perica liet in Israël alvast zien dat hij de weg naar de netten vlot weet te vinden. Hij wist in 51 wedstrijden 20 keer te scoren voor Maccabi Tel Aviv en dit seizoen startte hij met twee doelpunten in de eerste match van het seizoen. De aanvaller zou ook niet al te veel aanpassingstijd nodig moeten hebben aan de Belgische competitie, aangezien hij daar in het verleden al actief was.

Perica werd in het seizoen 2019-2020 door Udinese immers uitgeleend aan Moeskroen. Bij Les Hurlus speelde hij 16 wedstrijden en daarin knalde hij het leer 8 keer tegen de netten, waaronder een dubbelslag tegen Standard. Zijn voormalige tegenstanders zoals Emond, Bodart, Laifis, Amallah, Raskin of Boljevic worden nu zijn teamgenoten. De komst van Perica moet spelers als Emond en Ohio ook op scherp zetten, zodat zij beseffen dat ze zullen moeten presteren om in de ploeg te staan.

Sterk met het hoofd

Het profiel van Perica doet enigszins denken aan dat van Avenatti: groot, atletisch en een goed kopspel. De Uruguayaan kampte echter met een groot gebrek aan vertrouwen en positioneel was hij ook niet de sterkste. Perica heeft wel een sterk positiespel en het is een spits die met slimme loopacties vlot de weg naar doel weet te vinden. De rechtspoot is ook redelijk balvast en Standard lijkt er een interessante aanwinst bij te hebben.

Perica moet de aanvalsleider worden van de Rouches. Het is wel nog koffiedik kijken of Deila hem alleen in de aanval gaat zetten, of hem aan Emond gaat koppelen. Het antwoord krijgen we aanstaande vrijdag tegen STVV.

Volg de Jupiler Pro League, met vrijdag 9 september om 20u45 het treffen tussen STVV en Standard, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top