Jonkies van Club Brugge willen opnieuw stunten in de Youth League

Voetbal | Club Brugge opent woensdag om 16u met zijn jonkies zijn campagne in de Youth League. Blauw-zwart ontvangt de Duitse club Bayer Leverkusen en je kan deze match live volgen via Pickx+ Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dankzij de matchen van de Youth League op Pickx+ Sports kan je via Proximus Pickx de sterren van de toekomst ontdekken. Kunnen de jonkies van Club Brugge ook dit jaar hoge ogen gooien in de Youth League?

Vorig seizoen wisten de talenten van Club Brugge indruk te maken in een groep met PSG, Leipzig en Manchester City. Club Brugge plaatste zich zelfs voor de volgende ronde na een knappe 11 op 18 en zeges tegen Leipzig (twee keer 4-1) en Manchester City (3-5). In de knock-outfase was het Deense FC Midtjylland (3-2) uiteindelijk te sterk.

Sterk Brugs team

Dit seizoen zou Club Brugge de groepsfase ook moeten kunnen overleven. Met Atlético Madrid, FC Porto en Bayer Leverkusen is de tegenstand pittig, maar ook niet onhaalbaar. Atlético Madrid haalde vorig jaar de halve finale (waar Salzburg te sterk was), FC Porto werd in de groepsfase uitgeschakeld en Leverkusen was niet van de partij.

Club Brugge heeft zijn beloftenteam aardig versterkt met jonge buitenlandse talenten als Jonathan Foss, Joel Ordonez, Oleksandr Yakymenko en Tobias Jensen. Daarnaast is het ook uitkijken of ‘vaste waarden’ zoals Cisse Sandra, Noah Mbamba, Romeo Vermant, Lynnt Audoor en mogelijk ook Antonio Nusa (die meer en meer in actie komt bij de eerste ploeg) kunnen schitteren. Sandra was vorig jaar in 7 wedstrijden goed voor 5 goals en 1 assist. Kan hij dit jaar weer schitteren in Europa?

Volg de wedstrijden van Club NXT in de UEFA Youth League, te beginnen met de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen op woensdag 7 september om 15u55 op Pickx+ Sports 1, het hele seizoen op de Pickx+ Sports-kanalen, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports. De volgende match vindt plaats op dinsdag 13 september om 13u op het veld van FC Porto, die je ook kan volgen op onze zenders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top