De talisman Vanaken: godsgeschenk voor de Europese ambities van Club

Sport | De contractverlenging van Hans Vanaken bij Club Brugge is een zegen voor de aangescherpte ambities van Club in de Champions League. De Belgische landskampioen wil dit seizoen eindelijk eens overwinteren in het kampioenenbal, en daar kan Vanaken – afgaande op zijn statistieken in de Champions League – een doorslaggevende rol in spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niet enkel Club, ook Vanaken zélf koestert na zijn contractverlenging wellicht grotere ambities dan enkel de poulefase van de Champions League halen. De 30-jarige draaischijf van blauw-zwart is de ‘Mister Europe’ van Brugge: vorig seizoen scoorde hij drie keer in de groepsfase van de Champions League, net als het seizoen daarvoor. In het seizoen 19/20 trof hij één keer raak en in 18/19 twee keer.

In totaal zit Vanaken al aan 9 goals en 2 assists in 30 groepsmatchen in de Champions League. Hij was daarmee in de laatste vier jaar al drie keer Europese topschutter van Club. In het seizoen 19/20 scoorde hij ook al drie keer in de kwalificaties voor de Champions League.

Talisman

Als Vanaken scoort in een groepswedstrijd van de Champions League, verliest Club Brugge zelden. Slechts in twee gevallen ging blauw-zwart alsnog de boot in na een treffer van het rugnummer 20: tegen absolute grootmachten Real Madrid en Manchester City. De andere drie matchen won Club, drie keer speelde het gelijk (tegen AS Monaco scoorde Vanaken twee keer).

Om maar te zeggen: Vanaken is de blauw-zwarte talisman. Met kersverse versterkingen Roman Yaremchuk, Casper Nielsen, Ferran Jutglà en Dedryck Boyata lijkt Club Brugge meer nog dan de voorbije jaren op volle oorlogssterkte om deze nieuwe Europese campagne aan te vatten. De kansen om ook na Nieuwjaar Champions League-voetbal te spelen leken de voorbije jaren nog nooit zo groot. En als Club dat daadwerkelijk klaarspeelt, zal het aandeel van Vanaken wellicht aanzienlijk zijn. Zijn al enorme status in Jan Breydel zal nóg groter worden.

Vorig seizoen scoorde het fenomeen uit Neerpelt in de CL-groepswedstrijd op het veld van RB Leipzig: treft hij dit seizoen opnieuw raak tegen een Duitse club?

Het programma van de eerste speeldag in de UEFA Champions League bij Pickx Sports:

Dinsdag 6 september

Woensdag 7 september

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top