Huurlingenleger RWDM nog niet present in Brusselse derby; vraagtekens bij RSCA Futures

Challenger Pro League | RWDM en RSCA Futures openen straks de vierde speeldag van de Challenger Pro League. Voor de thuisploeg wordt het een zaak om niet opnieuw punten te verliezen na de vier op negen op de eerste drie speeldagen.terwijl de bezoekers uit Anderlecht hun ongeslagen status (één zege, twee draws) graag willen behouden in de Brusselse derby.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RWDM verloor vorig weekend bij Club NXT en counterde de negatieve spiraal door maar liefst zeven nieuwe (huur)spelers aan te trekken. Vijf daarvan kwamen van het Braziliaanse Botafogo en twee werden overgeheveld van bij Crystal Palace.

Coach Vincent Euvrard liet wel meteen weten dat hij de nieuwkomers enkel zou brengen als ze een meerwaarde zouden zijn voor het team terwijl er natuurlijk ook nog de administratieve rompslomp is rond de inschrijving van de nieuwe spelers. Dat alles maakt dat er slechts twee van de zeven huurlingen in de selectie zitten voor de wedstrijd tegen RSCA Futures: Jake O'Brien en Gustavo Barreto. Ook Jonathan Heris is er niet bij; hij is geblesseerd.

Hertekende selectie

RSCA Futures zag de voorbije dagen zowel Antoine Colassin (verhuurd aan Heerenveen) als Mohamed Bouchouari (verhuurd aan Emmen) vertrekken. Beide spelers waren de voorbije weken belangrijke basispionnen voor Robin Veldman.

Daarnaast speelde het eerste elftal van Anderlecht donderdag nog een inhaalmatch tegen AA Gent waarbij potentiële U23-basispionnen zoals Bart Verbruggen, Noah Sadiki en Nilson Angulo mee op het wedstrijdblad stonden (als invallers). Afwachten wie van hen daags nadien opnieuw paraat is voor de Brusselse derby.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top