Is Manchester City onverslaanbaar geworden dankzij Erling Haaland?

UEFA Champions League | Erling Haaland heeft in slechts vijf Engelse competitiewedstrijden negen doelpunten gemaakt en zo zijn reputatie als Manchester City-speler meer dan waargemaakt. Voor de Noorse sterspeler is dit een geweldige start van het seizoen. Sommigen vragen zich af of Haaland dit seizoen niet alles gaat winnen voor de Citizens.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Noor stapelt zowel records als doelpunten op. Met een hattrick tegen Nottingham Forest, zijn tweede van het seizoen, bracht Erling Haaland zijn totaal op negen doelpunten in slechts vijf Premier League-wedstrijden. De 22-jarige deed het zo beter dan Sergio Aguero, die na zijn vertrek bij Atletico Madrid acht doelpunten maakte. Meer nog dan de Argentijnse legende in het Etihad Stadium, verlegt de Noor voortdurend grenzen. De Citizens kunnen zich al verheugen op een reeks mooie wedstrijden.

Angst

Pep Guardiola en zijn management zullen ongetwijfeld geen spijt hebben dat ze de vrijlatingsclausule van Haaland hebben betaald aan Borussia Dortmund, een slordige 54 miljoen pond (62 miljoen euro). Afgezien van het feit dat dit een geweldige deal is, ziet de toekomst er nu een stuk rooskleuriger uit voor Manchester. Voor hun rivalen begint nu een nachtmerrie, schrijft onder meer de Britse tabloid The Telegraph. Volgens de krant hebben verschillende tactici uit de competitie elkaar de laatste tijd opgebeld om een plan te vinden om de spits te counteren. "Zijn prestaties zijn buitenaards. Hij is groter, sterker en sneller dan alle spelers die we ooit hebben gezien", klaagde een van hen.

Eén ding is zeker: het team waar ook onze landgenoot Kevin De Bruyne in speelt zal een geduchte tegenstander worden in elke wedstrijd die ze spelen. En de Champions League zou daar geen uitzondering op mogen zijn. Haaland heeft immers hoge ogen gegooid in die competitie met 23 doelpunten in 19 wedstrijden. Misschien dat de coaches van Sevilla, Kopenhagen en Dortmund, de toekomstige tegenstanders van Engeland in Groep G, ook al met elkaar hebben gepraat om het fenomeen Haaland te stoppen?

Het wedstrijdprogramma van speeldag 1 van de UEFA Champions League met Pickx Sports:

Dinsdag 6 september

Woensdag 7 september
Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top