Jan Vertonghen, een nieuwe leider voor Anderlecht

Sport | RSC Anderlecht slaat aan het einde van de huidige zomermercato nog een grote slag door aanvoerder van de Rode Duivels Jan Vertonghen in te lijven. De altijd standvastige verdediger zal voor het eerst kennismaken met het Belgische kampioenschap.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na Toby Alderweireld bij Antwerp en Dedryck Boyata bij Club Brugge is Jan Vertonghen de derde Rode Duivel die op het punt staat om na deze zomer in de Jupiler Pro League te spelen. De 35-jarige verdediger komt linea recta naar Anderlecht overgewaaid van Benfica, waar hij dit seizoen door de komst van de nieuwe trainer Roger Schmidt zijn basisplaats verloor. Vandaag zou hij voor twee jaar moeten tekenen in het Lotto Park.

Kampioen spelen

Met het WK in aantocht weet de directie van onze nationale ploeg maar al te goed dat spelminuten cruciaal zijn voor de spelers die in topvorm in Qatar op het veld willen staan. Door te kiezen voor paars-wit heeft Vertonghen zich verzekerd van een maximale hoeveelheid speeltijd in een competitie die eigenlijk niet moet onderdoen voor de Portugese.

De Champions League spelen zal er niet in zitten, maar de gewezen speler van Tottenham krijgt wel een kans om zijn lange en roemrijke carrière in schoonheid af te sluiten door Belgisch kampioen te worden. Met enkele jaren als aanvoerder van de Rode Duivels en een reputatie als solide centrale verdediger op zijn palmares, zal Vertonghen ongetwijfeld een pak ervaring en levenslessen kunnen overbrengen op de jongelingen van coach Felice Mazzu, die in sommige wedstrijden nog wat grinta misten. Voor de neutrale supporter die in onze competitie uitkijkt naar wat mooi verdedigend voetbal, is de komst van Vertonghen in elk geval een godsgeschenk.

De kalender voor de 7de speeldag van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 2 september

  • Club Brugge – Cercle Brugge (om 20u15 op Eleven Pro League 1)

Zaterdag 3 september

  • Racing Genk - STVV (om 15u30 op Eleven Pro League 1)
  • KV Mechelen - RFC Seraing (om 17u55 op Eleven Pro League 1)
  • KAS Eupen - KV Kortrijk (om 17u55 op Eleven Pro League 2)
  • Standard Luik - KV Oostende (om 20u25 op Eleven Pro League 1)

Zondag 4 september

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top